От друг свят: Денят, в който Роналдо Феномена превзе испанската Ла Лига (ВИДЕО)


От друг свят: Денят, в който Роналдо Феномена превзе испанската Ла Лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2608 0

Футболният свят винаги ще помни подвизите на една от своите легенди - бразилецът Роналдо. За мнозина той е най-великата деветка, играла тази игра, която с лекота бележеше гол след гол.

През лятото на 1996 година испанският гранд Барселона се сдобива с правата на Роналдо, заплащайки 19,5 милиона евро на нидерландския ПСВ Айндховен.

Феномена акостира на "Камп Ноу" с гръм и трясък. Той започва да бележи веднага и не му отнема много време да стигне и до първия си хеттрик в испанската Ла Лига.

На 25 октомври 1996-а Барса приема друг от фаворитите за спечелването на испанския елит Валенсия у дома на "Камп Ноу". Каталунците печелят драматично с 3:2, а звездата на вечерта е самият Роналдо, който нанизва всичките 3 попадения за "блаугранас".

Първото, от които, е едно от най-запомнящите му се изпълнения. Роналдо поема топката на центъра и с отличен дрибъл успява да елиминира четирима противникови играчи, поправяйки си пътя до гола.

В единствения си сезон с екипа на Барса бразилецът успява да изведе тима си до титли в Купата на Краля, както и в несъществуващият вече европейски турнир - Купата на носителите на национални купи.

През този един сезон с екипа на "блаугранас" Феномена успява да наниже 47 гола в 49 мача, които по-късно му помагат да завоюва наградата "Златна топка".

Ето го и хеттрика на Роналдо срещу Валенсия:

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как Меси успя да задмине Иниеста и Шави за "Златната топка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички