"Тениската на Реал Мадрид тежи" - Карло Анчелоти очаква повече от двама младоци на "белия балет"


"Тениската на Реал Мадрид тежи" - Карло Анчелоти очаква повече от двама младоци на "белия балет"
Снимка: Getty Images

2139 0

Аурелиен Чуамени и Едуардо Камавинга не са успели да покажат нивото, което са демонстрирали в тренировките през лятото, по време на гостуването на Алмерия в първия кръг на Ла Лига, спечелено от Реал Мадрид с 2:1 - такова мнение изрази старши треньорът на "белия балет" Карло Анчелоти в коментара си след двубоя.

И двамата започнаха като титуляри, редом до Тони Кроос, но не успяха да окажат сериозно влияние на терена и до 61-ата минута шампионите губеха в резултата.

Камавинга, който получи и жълт картон, бе заменен на почивката за Лука Модрич, а Еден Азар влезе на мястото на Чуамени в 58-ата минута. В 61-ата и 83-ата Лукас Васкес и Давид Алаба отбелязаха по едно попадение и донесоха първи точки в актива на Реал за кампанията.

"Младите не играха по начина, по който обикновено го правят. Те си заслужиха титулярното място заради това, което показваха в тренировките. Не са направили нищо лошо, но могат да се справят далеч по-добре. Те са млади, а тениската на Реал Мадрид тежи", заяви Татко Карло пред "Movistar" и след това се насочи към самия обрат срещу Алмерия:

"Беше нормално да страдаме, защото си усложнихме мача с грешки в защита, които ни костваха много. Липсваше ни свежест и не бяхме бързи при атаките си. Отправихме много удари, но ни беше трудно да стигнем до чисти позиции. През второто полувреме домакините се поумориха, а ние контролирахме мача и създадохме повече положения".

*В следващия кръг в Ла Лига и двата тима гостуват - Реал Мадрид на Селта (20 август, 23:00 ч.), а Алмерия на Елче (22 август, 21:00 ч.).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички