Шави помоли феновете на Барселона за търпение след фалстарта в Ла Лига


Шави помоли феновете на Барселона за търпение след фалстарта в Ла Лига
Снимка: Getty Images

1968 0

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес помоли феновете на тима да бъдат търпеливи, след като каталунците "стъпиха накриво" в първия кръг на Ла Лига за сезон 2022/23, завършвайки 0:0 с Райо Валекано на "Камп Ноу".

Домакините имаха пълно превъзходство в хода на срещата, но не се справиха добре в последната 1/3 от игрището и отправиха едва 6 точни удара от общо 21 опита.

"Искахме да покажем на хората, че сме на прав път, защото на нас се възлагаха големи надежди, но това все още е само началото. Молим феновете за търпение и вяра в този отбор. Резултатът е разочароващ, но трябва да продължим да вярваме, че именно този стил на игра ще ни отведе до успехите", каза Шави след мача.

"Заради всички очаквания, тимът беше напрегнат. Опитах се да кажа на играчите, че цялото напрежение е върху мен, върху треньора. Но пък и Райо игра много добре тактически. Трябва да продължим да израстваме", допълни още той.

*Във втория кръг Барса гостува на Реал Сосиедад (21 август), а Райо Валекано отново ще е в Каталуния - този път за визита на Еспаньол (19 август).

Вижте още: Как Ерик тен Хаг обясни падението на Манчестър Юнайтед срещу Брентфорд?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички