Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти разкри кога ще каже 'сбогом' на футбола


Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти разкри кога ще каже 'сбогом' на футбола
Снимка: Getty Images

2781 0

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти разкри, че ще се оттегли от футбола, след като завърши периодът му начело на "белия балет".

63-годишният специалист се превърна в един от най-успешните наставници в историята от 1992 година насам - той е единственият, който е печелил титли в шампионатите на Англия (Челси), Испания (Реал Мадрид), Германия (Байерн Мюнхен), Франция (ПСЖ) и Италия (Милан) и е най-титулуваният в Шампионска лига (5 трофея).

"Този престой в Реал Мадрид ще е краят на кариерата ми. След "Лос Бланкос" спирам", каза Татко Карло пред "Il Messagero".

"Реал е на върха на футбола. Има логика да сложиш край след такова преживяване. 24 титли в моята кариера? Истината е, че тези сметки нямат значение за мен. Ще ги правя накрая, когато балансът има повече смисъл".

"Времената се променят. Сега съм фокусиран върху тренировките, харесва ми ежедневната работа. Допреди няколко години приоритет ми беше тактиката, а сега се фокусирам върху човешките отношения, опознаването на хората и новото поколение", допълни още Анчелоти, който има договор с Реал Мадрид до лятото на 2024 година.

Вижте още: Килиан Мбапе се амбицира: Искам "Златната топка" възможно по-скоро

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички