Отказал ли се е Реал Мадрид наистина от Килиан Мбапе? Има 3 категорични причини да го направи


Отказал ли се е Реал Мадрид наистина от Килиан Мбапе? Има 3 категорични причини да го направи
Снимка: Getty Images

2050 0

Сагата между Реал Мадрид и Килиан Мбапе е на приливи и отливи, но досега резултатът е винаги един и същ. "Белия балет" не успява да се подсили с френския нападател, а според последните информации в медиите, вече е загубил и желание да прави нови опити.

"Лос бланкос" се опитаха да подпишат с Мбапе едва на 16 години, докато той премина в Монако, преди отново да се пробват 2 години по-късно, но ПСЖ го спечели.  Преди две лета те отново се насочиха към него, като Мбапе беше свободен да напусне "Парк де Пренс", но отново парижани надделяха.

Трите причини, които може да откажат Реал от Мбапе

Според La SER, това е една от причините Реал Мадрид да реши да прекрати интереса си. Втората е, че Мбапе би "взривил" структурата на заплатите на "Сантяго Бернабеу". Мбапе би печелил поне 20 милиона евро, вероятно дори много повече, докато тяхното звездно лятно попълнение Джуд Белингам прибира само 9 милиона евро годишно. А най-добре печелещите са по-близо до скалата от 10-15 милиона евро.

Третата причината е, че на 26-годишна възраст Мбапе не се вписва в трансферната политика на мадридчани да дава големи суми само за млади играчи.

Тази информация бе отречена от от Фабрицио Романо и изглежда много малко вероятно те да прекратят интереса си към Мбапе сега. Както обаче станахме свидетели през последните месеци и години дори, то в тази сага никога нищо не е ясно. Затова и до следващото лято ще продължат спекулациите по адрес на французина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички