"Същият е"! Диего Симеоне сравни Мемфис Депай с Диего Коща


"Същият е"! Диего Симеоне сравни Мемфис Депай с Диего Коща
Снимка: Getty Images

1381 0

Легендарният треньор на Атлетико Мадрид - Диего Симеоне, сравни новото попълнение на клуба - Мемфис Депай, с бившата голяма звезда на "дюшекчиите" Диего Коща.

Нидерландският нападател пристигна в тима на аржентинеца в петък вечер за скромната сума от 3 млн. евро. За каталунците той записа на сметката си 14 гола и 2 асистенции в изиграни 42 срещи.

"Виждам го като нападател, който може да играе като единствен такъв или зад тази позиция. Той е подобен на Коста, който беше централен нападател, който започна зад нападателя. Той обаче се превърна в номер 9, беше експлозивен и вкарваше голове редовно", коментира Симеоне, цитиран от "Marca".

Коста беше огромен коз в ръкава на специалиста. Той се присъедини към тима през 2007-а година от Брага, прекарвайки 6 години в испанския гранд преди да се пресъедини към Челси през 2014-а година за сумата от 38 млн. евро.

Сега феновете на Атлетико се надяват, че Депай ще следва именно неговите стъпки, с което да помогне на отбора да се изкачи в класирането в Ла Лига. В момента "дюшекчиите" са четвърти, изоставайки с 13 точки от лидера Барселона.

Ето какво каза и треньорът на каталунците Шави за раздялата с Депай

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички