Официално: Барселона продаде Мемфис Депай на Атлетико Мадрид, Яник Ферейра Караско е част от сделката!


Официално: Барселона продаде Мемфис Депай на Атлетико Мадрид, Яник Ферейра Караско е част от сделката!
Снимка: Getty Images

8083 0

Ръководството на Барселона обяви официално, че е постигнало договорка с колегите си от Атлетико Мадрид за трансфера на Мемфис Депай!

28-годишният национал на Нидерландия е подписал договор с "дюшекчиите" за 2 години и половина - до края на сезон 2024/25. 

Каталунците поясняват, че ще получат 3 милиона евро за правата му, а друг 1 милион е заложен под формата на различни бонуси. От Барса благодариха на Депай за престоя му на "Камп Ноу" и му пожелаха всичко най-добро занапред.

Също така бе съобщено, че като част от сделката за Депай, Барселона ще има преференциална (но не задължителна) опция да закупи правата на 29-годишния белгиец Яник Ферейра Караско!

*Депай напусна френския Лион през лятото на 2021 година и успя да изиграе 42 мача за Барселона във всички турнири, отбелязвайки 14 гола (+ 2 асистенции). Караско пък е при Чоло Симеоне от 2015-та насам, макар че в един момент бе продаден на китайския Далиен Про, а след това закупен обратно. През настоящата кампания има 4 попадения и 2 голови паса в общо 23 срещи за Атлети във всички надпревари.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Шави отличи трима след разгрома на Барселона за Купата на Краля и каза няколко думи за раздялата с Мемфис Депай

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички