Съдбата на отписан от Шави футболист на Барселона е на дневен ред, каква е идеята на клуба?


Съдбата на отписан от Шави футболист на Барселона е на дневен ред, каква е идеята на клуба?
Снимка: Getty Images

1276 0

Мартин Брейтуейт е един от футболистите на Барселона, които започнаха невероятно сезона, но към момента няма и спомен от тях. Нападателят започна с гол от дузпа и асистенция в първия мач на каталунците от настоящия сезон при победата над Реал Сосиедад с 4:2 на "Камп Ноу". Датчанинът игра и в следващите два мача, които бяха под ръководството на Роналд Куман, но травма в коляното го извади за значителен период от терените...

Неговото отсъствие съвпадна с големи промени в клуба. Шави замени нидерландската легенда начело, а трима нападатели подсилиха атаката през януарския трансферен прозорец. Това са част от причините, които оставиха Брейтуейт далеч от титулярните 11. Статистиката показва, че таранът има едва 24 минути в два официални двубоя, след като се възстанови от контузията през месец януари. Това е ясен признак, че настоящият треньор на Барселона не смята да разчита на играча.

Така този футболист попадна в дупка, от която трябва да излезе възможно най-скоро, ако иска да играе на Световното първенство в Катар с екипа на Дания. Идеята на "блаугранас" е да опитат да го отдадат под наем преди големия форум и евентуални добри изяви да доведат до продажбата му през лятото на 2023 година. Според Diario Sport, Валенсия и Селта са двата клуба, които имат интерес към нападателя.

*През февруари 2020 г. каталунците имаха недостиг на нападатели и задействаха клаузата за закупуване на датчанина, което им струваше 18 милиона евро, а подписаният контракт бе с продължение от четири години и половина!

А ето кои са играчите, с които Барселона води финални преговори!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички