Барселона започва тежка седмица с куп мачове и опити да запази Араухо и Гави


Барселона започва тежка седмица с куп мачове и опити да запази Араухо и Гави
Снимка: Getty Images

2355 0

Барселона стартира една от най-важните си седмици от настоящия сезон, като интензивността освен на терена, ще бъде и в офисите. Докато на каталунците им предстоят две домакинства и гостуване в рамките на седмица, шефовете на клуба са твърдо решени да приключат част от преговорите за подновяването на някои договори. За Барса всеки мач е важен оттук нататък, защото след провала с Айнтрахт - само Ла Лига е вариант за трофей, въпреки че и там разликата изглежда непосилна. 

При преговорите нещата не стоят точно така. От седмици насам е ясно, че Шави и ръководството си имат приоритети при запазването на част от играчите и така, други ще се озоват около изходите на "Камп Ноу". Планираните срещи на Матеу Алемани започват още в понеделник с може би най-ценният и сигурен играч - Роналд Араухо.

Агентите на 23-годишния защитник и шефовете на клуба се срещнаха и през миналата седмица, когато постигнаха споразумение по най-важните точки и така остава само да се разберат кога ще стане преподписването. Очаква се уругваецът да удължи контракта си до 2026 г. Това ще бъде една от най-добрите новини за феновете на "блаугранас", защото футболистът винаги е изразявал желанието си да остане в отбора, като го предпочете пред други грандове, сред които и Манчестър Юнайтед.

Матеу Алемани има насрочена среща и с агента на Серхи Роберто. Договорът на каталунския юноша изтича на 30 юни, но ръководството не е убедено, че иска да преподпише с играча. Именно Шави и Лопорта са сред хората, които не държат испанецът да удължи контракта си, а ако футболистът иска това да стане - трябва сериозно да намали заплатата си. Полузащитникът също няма огромното желание да остане в Барселона, но във вторник се очакват подробности около разговорите. 

Договорът на младата звезда Гави изтича през 2023 г., но той също вече се обсъжда. Алемани и неговият агент се очаква да се срещнат в средата на седмицата, като приоритет е подновяване на контракта. Все пак от страната на играча очакват и обновяване на финансовите параметри, предвид неговата все по-постоянна роля в Барселона. Той също е непрекъснато следен от европейските грандове, но предположенията са, че несъмнено младокът ще продължи с каталунците. 

Ето какво каза Педри след контузията си!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички