Шави ще преобразява Барселона за сезон 2022/23 с нови футболисти на 3 конкретни поста


Шави ще преобразява Барселона за сезон 2022/23 с нови футболисти на 3 конкретни поста
Снимка: Getty Images

8173 0

Наставникът на Барселона Шави Ернандес има желание да привлече нови футболисти на три конкретни поста през идното лято, твърди "CCMA".

Въпреки че дефанзивният халф на Милан Франк Кесие вече се смята на 100% сигурен за Каталуния, треньорът е наясно, че трябва да подсили още състава си, за да може да е конкурентен на най-високо ниво през сезон 2022/23. 

Изданието твърди, че бившият играч на каталунците иска нови имена на три поста - десен защитник, ляв защитник и централен нападател!

Левият фланг на отбраната отчаяно се нуждае от адекватна алтернатива на Жорди Алба, който вече навърши 33 години, а отдясно евентуалното напускане на Сержиньо Дест и Дани Алвеш ще отвори празнина, която трябва да бъде запълнена подобаващо.

Що се касае до върха на атаката, там единственият типичен централен нападател е 32-годишният Пиер-Емерик Обамеянг. Той вече отбеляза 8 гола в Ла Лига, откакто се присъедини към Барса през месец януари, но този трансферен ход бе по-скоро временен вариант и клубът трябва да мисли в дългосрочен план.

*Наскоро един шеф в Барселона бе коментирал слуховете, че испанският гранд преговаря с Роберт Левандовски (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички