Свалила напрежението, Барселона избухна с разгром, а Меси взе рекорден "Пичичи"


Свалила напрежението, Барселона избухна с разгром, а Меси взе рекорден "Пичичи"
Снимка: Getty Images/Guliver

988 0

След като свали напрежението от плещите си, Барселона се разигра и постигна разгромна победа в последния кръг за сезона в Ла Лига. Каталунците разбиха Алавес с 5:0 като гост, след като и съперникът им по-рано се бе спасил от изпадане. В днешната среща почти сигурно капитанът на "блауграна" Лионел Меси спечели за рекорден път трофея "Пичичи", след като се отчете с 2 гола.

Каталунците започнаха силно мача и през първия четвърт час имаха на сметката си 3 греди - на Рики Пуч (3'), Артуро Видал (13') и Лионел Меси (16'). Тимът на Кике Сетиен играеше много освободено и атакуващо, докато съперникът се оголваше и допускаше доста грешки в защита. Резултатът бе открит в 24-ата минута от Ансу Фати.

Младата надежда на каталунците получи подаване отдясно от Меси и успя да се разпише, след като топката рикошира. Десет минути по-късно и самият Меси се разписа, пращайки топката под плонжа на вратаря на Алавес. В 41' стражът предотврати трети гол във вратата си, след изстрел на Видал. Но третият гол все пак падна преди почивката, след като гостите разпиляха отбраната на Алавес и Луис Суарес се разписа с глава след подаване на Жорди Алба.

Барселона продължи да доминира и след почивката, макар темпото да поспадна, а Сетиен да направи няколко смени. Все пак гостите от Каталуня успяха да вкарат още два гола, дело на Семедо и Меси. Защитникът реализира в 57' след чудесна атака, подаването бе на Рики Пуч, който за пореден път днес направи добър мач.

Капитанът на Барселона вкара своя втори гол в мача в 75-ата минута. В ситуацията Алба отигра в наказателното поле, а Меси засече и прати топката в долния десен ъгъл на Роберто за 5:0. Така аржентинецът завърши сезона в Ла Лига с 25 попадения, с 4 повече от Карим Бензема преди последния мач на Реал, и по всяка вероятност ще спечели наградата "Пичичи" за седми път в своята кариера. Каталунците завършиха кампанията с 82 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички