Билбао спря Реал Мадрид и ще мери сили с Барселона за Суперкупата на Испания


Билбао спря Реал Мадрид и ще мери сили с Барселона за Суперкупата на Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

5386 0

Испанският шампион Реал Мадрид претърпя поражение от Атлетик Билбао с резултат 1:2 в 1/2-финален сблъсък за Суперкупата на Испания. Баските сломиха Реал в крайно любопитен сблъсък на "Ла Росаледа" и си осигуриха мач за трофея срещу Барселона, който снощи отстрани Реал Сосиедад.

Атлетик показа страхотна игра през първата част, когато наложи убийствена преса на своя съперник и предизвика грешки в отбрана. Лукас Васкес се превърна в големия "грешник" за "белия балет", след като сгреши фатално и при двете попадения на Билбао.

През втората част Реал постепенно намери ритъма в играта си, но този момент сякаш дойде твърде късно в мача. В средата на полувремето Марко Асенсио уцели две греди за "белите", а малко след това Карим Бензема успя да вкара гол, намалявайки изоставането на шампионите.

В 83-ата минута гол на Бензема бе отменен заради засада, а в оставащите минути от двубоя "белите" така и не успяха да вкарат изравнително попадение. Така Билбао ще се изправи срещу Барселона в сблъсък за Суперкупата на Испания.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Билбао започна срещата с висока преса, която значително затрудняваше изнасянето на топката от бранителите на Реал. Еден Азар започна силно срещата, като успя да създаде две опасни положения пред вратата на баските. В 18-ата минута обаче пресата на Атлетик даде резултат, предизвиквайки грешка на Лукас Васкес, а Раул Гарсия успя да се разпише - 0:1!

В 31-вата минута Марко Асенсио можеше да изравни резултата, но негов опасен удар премина малко встрани от целта. Седем минути по-късно Лукас Васкес отново се превърна в грешник за своя отбор. Испанецът, на който му се налага да се подвизава като краен бранител, извърши нарушение срещу Раул Гарсия в наказателното поле. От последвалата дузпа Гарсия не сбърка - 0:2!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 53-ата минута Билбао организира страхотна атака след серия от комбинации с по едно докосване, която в крайна сметка завърши с удар с глава на Муниаин към вратата на Реал, преминал на сантиметри от гредата. В 58' Марко Асенсио стреля опасно от границата на пеналтерията, но ударът му прелетя над вратата. Четири минути по-късно отново удар на Асенсио разтресе гредата на Атлетик.

В 69-ата минута Марко Асенсио отново заплаши вратата на Атлетик с удар извън наказателното поле, но изстрелът пак уцели гредата. Четири минути по-късно Каземиро свали с глава за Бензема в наказателното поле, а французинът успя да вкара в мрежата от непосредствена близост, за да намали изоставането на "белите". Страничният съдия вдигна флаг за засада, но след намесата на ВАР голът бе зачетен - 1:2!

В 83-ата минута Бензема вкара топката за втори път в мрежата на Билбао, но попадението беше отменено заради засада. В заключителните минути Реал продължи да притиска своя съперник, но така и не успя да се добере до изравнителен гол.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Тази вечер ще стане ясен и вторият финалист за Суперкупата на Испания, който ще се изправи срещу Барселона. Баският отбор е сред неприятните съперници за мадридчани, така че със сигурност няма да е никак лесно за отбора на Зинедин Зидан. Аут поради контузии са Дани Карвахал и Родриго.

"Наясно сме, че ни очаква труден мач срещу сериозен съперник. Ще се постараем да изиграем силен мач. По време на един сезон отборите имат възходи и падения, а ние винаги се опитваме да се представяме все по-добре. Така ще бъде и утре срещу Билбао“, сподели Зидан на пресконференцията преди полуфинала за Суперкупата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Рамос, Варан, Васкес, Каземиро, Модрич, Кроос, Азар, Асенсио, Бензема

Билбао: Симон, Балензиага, Мартинес, Нунес, Капа, Муниаин, Венседор, Дани Гарсия, Де Маркос, Уилямс, Раул Гарсия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички