"Студена война" от страна на Анчелоти към Азар - ситуацията в Реал е тежка


"Студена война" от страна на Анчелоти към Азар - ситуацията в Реал е тежка
Снимка: GettyImages

2149 0

Ситуацията на Еден Азар в Реал Мадрид е критична и двубоят с Атлетик Билбао за Купата на Краля доказва колко ще му е трудно на белгийския ас да получава минути до края на сезона. 

По време на загубата от баските с 0:1 на "Сан Мамес" Азар загряваше в продължение на 15-20 минути преди да бъде призован от треньорите на Реал отново да си седне на скамейката - решение, което беше посрещнато с разочарование от Азар и с бурен смях от страна на Гарет Бейл

Въпреки че Винисиус беше част от титулярния отбор на Бразилия само 48 часа по-късно, той беше титуляр за Реал, а тотално разочаровалият Родриго Гоес изкара пълни 90 минути, докато Азар гледаше всичко от страни. 

Белгиецът се намира в добра физическа кондиция, като засега изглежда, че контузиите му са отшумели, а самият той е свалил килограми, за да е на разположение на Анчелоти, когато има нужда от него. Според информация на "Marca" обаче, италианският специалист тотално е зачеркнал Азар от сметките си изобщо не смята да разчита на него. 

Въпреки това Азар продължава да се старае. Според испанската медия той се раздава максимално по време на тренировки и има страхотно отношение към своите съотборници. Той винаги ги подкрепя от резервната скамейка, изявява се в ролята на ментор за по-младите и отношението му генерално е позитивно, въпреки че Анчелоти не му дава никакви шансове. 

Сходна е ситуацията и с Лука Йович - нападателят отказа куп оферти през зимата, за да се опита да се наложи в Реал поне като заместник на Карим Бензема, но дори при липсата на френския ас той не получи нито една минута на терена. Около Гарет Бейл ситуацията също е кристално ясна - въпреки че се намира в убийствена физическа форма (както пишат в Испания), Анчелоти и на него не даде минути срещу Атлетик Билбао. 

Планът на италианския ветеран е да разчита до последно на 15-ина играчи до края на сезона с минимални ротации. Дали обаче играчи като Бензема, Модрич, Кроос и други могат да запишат 60+ мача през този сезон, предстои да разберем. 

Докато ситуацията в Реал Мадрид е деликатна, то големият съперник на тима - Барселона, изглежда се намира в положителен период, след като направи много силен зимен трансферен прозорец и дори привлече някогашната цел на Реал Пиер-Емерик Обамеянг. Нападателят дори говори за обещанието си да играе за Реал Мадрид преди години (какво каза - последвайте линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички