След Барселона: Атлетик Билбао изхвърли и Реал Мадрид от Купата на Краля!


След Барселона: Атлетик Билбао изхвърли и Реал Мадрид от Купата на Краля!
Снимка: Getty Images

6855 0

Испанският колос Реал Мадрид шокиращо загуби от Атлетик Билбао с 1:0 на "Сан Мамес" и отпадна на 1/4-финалите за Купата на Краля. Фантастичен гол на резервата Алекс Беренгер в 89-ата минута матира "кралете" и класира баските за полуфинал в надпреварата.

След като отстрани Барселона на 1/8-финалите, сега Билбао се справи и с Реал Мадрид, отмъщавайки си на "белия балет" за загубата на финала за Суперкупата на Испания. Това е първа победа за Атлетик на "Сан Мамес" срещу Реал от 7 години насам и първа в Купата на Краля от 1985 година насам.

В началните минути на срещата Дани Гарсия имаше два отлични шанса да вкара за Билбао, но при първата ситуация бе отказан от Тибо Куртоа, а при втората - ударът му излетя в аут. В средата на полувремето Икер Муниаин също имаше чудесен шанс да вкара, но ударът му излетя встрани от гредата.

В първите минути на второто полувреме Билбао можеше да открие резултата. Първо Икер Муниаин центрира опасно в пеналтерията на Реал, но Куртоа се намеси. След това и Раул Гарсия успя да застраши вратата на "белите", но не намери целта.

След това Билбао претендираше за дузпа за игра с ръка на Начо Фернандес, но след проверката на ВАР не бе установено нарушение на правилата на играта. В следващите минути двата отбора свалиха оборотите, а с това спаднаха и опасните положения пред двете врати.

В 81-ата минута подаване с пета изведе хитро Каземиро в наказателното поле на Билбао, но бразилският халф не успя да намери добре топката и ударът му се оказа право в тялото на вратаря Агиресабала, който успя да избие с крак.

Минута преди изтичането на редовното време Билбао шокира своя именит гост. Влезлият като резерва Алекс Беренгер показа невероятна техника в наказателното поле на Реал, за да елиминира като на игра Начо Фернандес, а след това да прати брилянтен удар в далечния ъгъл - 1:0! 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Атлетик Билбао: Агиресабала, Берчиче, Мартинес, Алварес, Де Маркос, Муниаин, Весга, Гарсия, Нико Уилямс, Гарсия, Инаки Уилямс

Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Алаба, Начо, Каземиро, Кроос, Модрич, Асенсио, Васкес, Винисиус, Родриго

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Реал Мадрид стигна до четвъртфиналната фаза, след като отстрани трудно Елче след 120-минутна битка. Атлетик Билбао също игра 2 часа в предния кръг, като успя да отстрани каталунския колос Барселона. За последно Реал и Билбао спориха на финала за Суперкупата на Испания, където "белите" надделяха с 2:0.

За днешния двубой Карло Анчелоти няма да може да разчита на звездния си нападател Карим Бензема, който е с контузия. Сред отсъстващите са още Марсело, Мариано Диас и Ферлан Менди. Унай Венседор пък е единственият отсъстващ в редиците на баските. Реал Мадрид има четири поредни победи срещу Билбао, а коефициентите за днешния двубой вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички