"Стената" Облак и нюхът на Депай спасиха 10 от Атлетико в почти загубен мач


"Стената" Облак и нюхът на Депай спасиха 10 от Атлетико в почти загубен мач
Снимка: Getty Images

2669 0

Атлетико (Мадрид) приближи топ 3, след като изненадващо победи Селта в мач от 21-ия кръг на Ла Лига. "Дюшекчиите" надвиха галисийци с 1:0, а попадението падна в 89-ата минута и бе дело на новото попълнение Мемфис Депай.

Гостите от Мадрид бяха останали с 10 човека в 70-ата минута, след като Стефан Савич беше изгонен за нарушение срещу Сеферович. Три страхотни спасявания на Ян Облак обаче оставиха Атлетико в играта, за да им донесе Депай трите точки в края.

Първото полувреме предложи много битка и малко положения пред двете врати. Най-добрата възможност пред гостите беше в 19-ата минута, когато след атрактивно подаване на Гризман, Йоренте стреля от наказателното поле, но в тялото на бранител в светлосиньо.

През втората част Селта вдигна оборотите, но липсата на късмет запази нулите на таблото. Въпреки това в 48' Мората успя да нанесе страхотен удар, целейки се в долния десен ъгъл, но Иван Вилар го отказа със страхотно спасяване с две ръце.

Един от най-любопитните моменти в мача се случи в 57-ата минута, когато Яго Аспас завърши добра атака на Селта с удар, но Облак се намеси в последния възможен момент. Той буквално извади топката, преди да е преминала голлинията. Ситуацията беше прегледана с ВАР.

В 70' Атлетико остана с човек по-малко, след като Стефан Савич получи червен картон. Той сгреши, като задържа и дръпна фланелката на Харис Сеферович, който навлизаше в наказателното поле. Това е втори червен картон за защитника в Ла Лига и трети във всички турнири в рамките на месец и 4 дни.

При последвалия свободен удар, с чието изпълнение се зае Аспас, късметът покри "дюшекчиите", тъй като топката се отби в гредата. Няколко минути след това Ян Облак отново спаси Атлетико, намесвайки се решително. В 85' отново словенецът спаси точката за своя тим, отразявайки с дясна ръка отиграване на Рейнилдо, който едва не си вкара автогол, опитвайки да изчисти подаване на Сеферович към Аспас.

Чудото се случи в 89-ата минута - отбита топка достигна до Мемфис Депай, който се завъртя и прати топката във вратата на Селта, донасяйки изстрадани 3 точки на Атлетико. В класирането в Ла Лига Атлетико остава четвърти, но е само на точка зад третия Реал Сосиедад, докато галисийците са на 13-а позиция. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички