Жертвите на Роналдо: Кои са отборите, усетили яростта на Кристиано?


Жертвите на Роналдо: Кои са отборите, усетили яростта на Кристиано?
Снимка: Getty Images/Gulliver

3470 0

Петкратният носител на "Златната топка" - Кристиано Роналдо е един от най-великите футболисти, играли някога този спорт. Португалската сензация е играл за някои от най-големите отбори като Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус, записал е удивителни представяния и е спечелил най-желаните отличия, запечатвайки името си в историята.

От другата страна обаче стоят жертвите на португалеца - отборите, които са усетили неговата ярост, мотивация и амбиция от първо лице. В настоящия материал ще ви представим петте отбора, срещу които Роналдо има най-много голове в своята професионална кариера.

5. Селта Виго

Роналдо е изиграл 13 мача срещу отбора от Ла Лига в кариерата си, но е намирал вратата 20 пъти. Като играч на Реал Мадрид Роналдо отбеляза три хеттрика срещу Селта, два пъти в Ла Лига и веднъж в Купата на Краля.

Кристиано Роналдо се изправи срещу Селта девет пъти в Ла Лига и четири пъти в Купата на Краля. В испанското първенство голмайсторът за всички времена на Реал Мадрид вкара 15 гола, като спечели осем мача и завърши наравно веднъж. За Купата на Испания той вкара пет пъти в четири мача срещу този съперник.

4. Барселона

Вечният съперник на Реал Мадрид - Барселона, също попада в този списък. Кристиано Роналдо игра цели 34 пъти срещу каталунците. Иконата на Португалия може да се похвали с 20 гола срещу тях в различни състезания.

Роналдо се е изправял срещу Барселона шест пъти в Шампионската лига; три пъти като играч на Манчестър Юнайтед, два пъти в цветовете на Реал Мадрид и веднъж представляващ Ювентус. Той не успя да отбележи в нито един от трите мача за Юнайтед, като спечели полуфинала 2007/08 с общ резултат (1-0) и загуби финала 2008/09 (2-0). В Мадрид той загуби полуфинала на Шампионска лига 2010/11 с общ резултат 3-1, за пореден път без гол.

Единствените му два гола в турнира на богатите срещу Барса дойдоха за Ювентус в груповата фаза на сезон 2020/21. Подвизите му изведоха "бианконерите" до победа с 3-0 на "Камп Ноу".

3. Хетафе

Кристиано Роналдо се е изправял срещу Хетафе 14 пъти в кариерата си, вкарвайки 23 гола, печелейки 13 пъти като е записал само едно поражение от тима. Всички срещи на Мадрид с Хетафе по време на престоя на Роналдо бяха в Ла Лига.

В 14 мача Роналдо отбеляза три хеттрика срещу Хетафе. Първият му идва в мач 36 от сезон 2010/11 в Ла Лига. Вторият е през сезон 2012/13, а третият хеттрик на Роналдо идва при победата със 7:3 над Хетафе в последния мач от сезон 2014/15.

2. Атлетико Мадрид

Кристиано Роналдо е играл срещу Атлетико Мадрид 37 пъти в кариерата си, като може да се похвали с впечатляващите 25 гола срещу "рохибланкос".

Роналдо е играл срещу градския съперник на Реал Мадрид 12 пъти в Шампионска лига, шест пъти като играч на Реал Мадрид, четири пъти представляваше Ювентус и два пъти носещ цветовете на Манчестър Юнайтед.

За Реал Мадрид Роналдо вкара четири гола в шест мача, включително хеттрик в полуфинала на Шампионска лига през сезон 2016/17. Той спечели и два финала в най-комерсиалния европейски турнир (2014, 2016) за сметка на Атлети.

1. Севиля

Кристиано Роналдо е вкарал 27 гола срещу Севиля в само 18 мача в кариерата си, което прави тима любимата му "плячка". Роналдо отбеляза пет хеттрика срещу андалусийци, като всичките те идват в Ла Лига.

По време на деветгодишния си престой в Реал Мадрид Кристиано Роналдо се изправи срещу Севиля 15 пъти в Ла Лига, веднъж в Суперкупата на УЕФА и два пъти в Купата на Краля. В 15 мача от Ла Лига Роналдо вкара 25 гола, като печели 11 мача и губи четири.

Другите му два гола срещу Севиля идват в сблъсъка за Суперкупата на УЕФА през сезон 2014/15. Попадениято на Кристиано извеждат "лос бланкос" до победа с 2:0. Роналдо не успя да намери мрежата, когато мадридчани печелят срещу Севиля с 3:0 (общ резултат) в полуфиналите за Купата на Краля през сезон 2010/11.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички