Стойността на футболистите в Атлетико Мадрид е паднала с 50% за 4 години


Стойността на футболистите в Атлетико Мадрид е паднала с 50% за 4 години
Снимка: Getty Images

378 0

Това, че Атлетико Мадрид се бори да поддържа темпото на Реал Мадрид и Барселона, не трябва да е напълно изненадващо, като се има предвид разликата в техните бюджети.

Когато спечелиха Ла лига, се твърдеше, че това е най-добрият отбор, който някога "дюшекчиите" са имали. Малцина обаче биха казали същото сега, тъй като зейналите дупки в отбора изглежда се появяват по-редовно.

Също така е вярно, че много играчи са загубили част от своята аура, форма или като цяло просто са отпаднали. И все пак Diario AS посочва, че това е продължаваща тенденция. Те показват, че стойността на състава на Trasnfermarkt през април 2019 г. е била 955 милиона евро. В момента той възлиза на 489 милиона евро.

Спад от 466 милиона евро, или 49%, показва, че стойността на техния отбор е намаляла почти наполовина за малко под четири години.

Въпреки че тези цифри са приблизителни и действителната цена на играчите зависи от редица обстоятелства, такъв рязък спад наистина е повод за разговори. Реалността е, че не е трудно да разберете защо и на терена. И както навсякъде все повече започна да се коментира дали не е време за смяна на треньора, като президентът на Атлетико говори за Диего Симеоне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Играл в Левски руснак: Там ходеха без гащи в съблекалнята и играеха с гол торс по масите

Любопитни разкрития за престоя си в Левски са правили пред медиите в родината си двамата руски футболисти,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички