Жоао Феликс похвали Челси и призна, че бъдещето му в Атлетико (Мадрид) не е сигурно


Жоао Феликс похвали Челси и призна, че бъдещето му в Атлетико (Мадрид) не е сигурно
Снимка: GettyImages

1738 0

Едно от новите попълнения в Челси - Жоао Феликс, се изказа доста ласково за лондонския клуб. Португалският футболист сподели, че адаптацията му върви много добре и ежедневието му в Лондон наподобява това в Мадрид. Припомняме, че Феликс бе взет под наем от Атлетико (Мадрид) до края на сезона, като "сините" платиха 10 млн. евро за услугите му.

"Челси няма опция за покупка, така че ще трябва да постигне споразумение с Атлетико. Тук съм само от няколко седмици или около месец. Все още опознавам новата си среда. Много ми харесва тук, но е невъзможно да се каже какво ще се случи в бъдеще", сподели Феликс пред "AS".

А относно причината да си тръгне от Атлетико и какво е мнението му за Диего Симеоно: "От известно време търсех смяна на сцената, защото беше трудно да свикна с начина, по който играем. Тръгнах си, защото постоянно се борех и опитвах, но не се получаваше. Трябваше да напусна през януари и мисля, че това беше добре за Атлетико и за мен.

Всички го познават, всички знаят какво е спечелил. Той е страхотен треньор. Той има свой начин да разбира и вижда играта, който не всеки друг треньор споделя. Някои хора го харесват, други не. Това зависи от човека, но беше ефективен и това го прави наистина добър треньор".

Феликс допълни, че никога не е съжалявал, че е подписал с "дюшекчиите". "За мен беше много полезно да напусна Португалия, да се развивам като играч, да изживея нови неща, нови играчи, нови треньори... Не съжалявам, защото това ми помогна да израсна".

Той коментира и трансфера на Енцо Фернандес, както и огромната сума от 121 млн. паунда, която бе платена за него. "Той е наистина добро момче. Той наистина се интегрира в групата. Пристигна два дни преди мач и започна да играе от самото начало. Той се представи наистина добре, страхотен играч е.

Все по-често се случва клубовете да плащат такива суми. Футболът се промени и ще бъде нормално да виждаме играчи, купувани за 80, 90, 100, 110 милиона… Той си струва толкова пари, защото е младо момче и има толкова много възможности да става по-добър и по-добър. Най-вероятно ще се превърне в от най-добрите централни полузащитници в Европа".

А колко ще трябва да плати Челси, ако иска да задържи Феликс - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички