След загубата в Ел Класико: Шави обяви настъпването на повратна точка в Барселона


След загубата в Ел Класико: Шави обяви настъпването на повратна точка в Барселона
Снимка: Getty Images

3923 0

Логично, наставникът на Барселона Шави Ернандес, не бе ентусиазиран след загубата на неговия отбор срещу Реал Мадрид в полуфинала за Суперкупата на Испания. Треньорът на каталунците обаче заяви на пресконференцията си след срещата, че футболистите му са били по-добри от тези на съперника:

"Мисля, че бяхме по-добри от Реал Мадрид по отношение на игра и доминация. Поехме много риск, а не знаехме как да контролираме преходите и това е начинът да се борим. В крайна сметка контролирахме мача и ако хвърлите монета и тя посочи ези, никой нямаше да каже нищо, но сега посочи тура", заяви философски Шави пред "Movistar".

"Можем да се гордеем, защото се борихме срещу тях и това е стъпка напред, въпреки резултата. На прав път сме и това беше повратна точка, не по отношение на резултата, а по отношение на усещанията и играта".

"Веднага след като взимахме топката, трябваше да поставим още един човек в средата на терена, за да доминира и контролира, очевидно поемайки много голям риск, но ние сме Барса и трябва да поемаме рискове и да се учим, за да можем да вървим с високо вдигната глава", допълни Шави Ернандес.

*Прочетете ТУК и какво каза неговият колега от другата страна - Карло Анчелоти!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички