Упоритостта на Интер постави на колене Ювентус в сетния миг за Суперкупата


Упоритостта на Интер постави на колене Ювентус в сетния миг за Суперкупата
Снимка: Gulliver/GettyImages

5610 0

Шампионът на Италия - Интер, спечели първия трофей в Италия през сезон 2021/2022. Това се случи след чутовна драма за Суперкупата на Италия срещу Ювентус, след като попадение на Алексис Санчес в добавеното време от двете продължения на срещата донесе купата за "нерадзурите" в изключителен мач.

В редовното време на "Джузепе Меаца" двата отбора завършиха 1:1, тъй като Уестън МакКени даде превес на "бианконерите" с красив гол през първата част, но до края ѝ Лаутаро Мартинес  изравни резултата от дузпа за Интер. През второто полувреме и двата отбора имаха солидни възможности да решат срещата в редовното време, но изящни намеси на двамата вратари пратиха мача в продължения.

Напълно очаквано в продълженията двата отбора бяха по-прибрани, но не такъв точно бе случаят при хората на Симоне Индзаги, които опитваха да наранят своя съперник всеячески. Това все пак се случи, когато в добавеното време на второто продължение Алексис Санчес порази вратата на Ювентус и по този начин Интер вдигна трофея за Суперкупата на Италия.

Ако се погледне генерално върху картината на мача, то Интер бе отборът, който по-сериозно търсеше крайния успех, докато Ювентус с порядъчна надменност и дипломатичност опитваше да "изпрати" мача към дузпи, а това отреди крайния победител, след като крайното решение бе взето от чилийския №7 на "нерадзурите".

За Интер оттук насетне предстои гостуване на Аталанта в Серия А, докато през уикенда Ювентус ще приеме Удинезе на "Алианц Стейдиъм".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След по-малко от 60 секунди игра Джеко бе близо до това да се разпише, ала ударът му с глава бе неточен. Пет след това пък „нерадзурите“ отново имаха шанс да реализират, но опит на Стефан де Фрай от ъглов удар не намери целта. Миг по-късно Лаутаро се озова на изгодна позиция, но шутът му отлетя встрани.

В 11-ата минута Николо Барела се свлече в наказателното поле на Ювентус, но реферът не остана очарован от играта на италианския халф и остави играта да продължи, а в 26-ата минута Уестън МакКени даде аванс на "бианконерите" в резултата. Алваро Морато умело задържа топката вляво и видя с прекрасно подаване МакКени, който бе непокрит в наказателното поле на миланския клуб и откри резултата - 1:0 за Юве.

Интер реагира като „ужилен“ след допуснатия гол и в 34-ата минута хората на Симоне Индзаги изравниха, след като Лаутаро Мартинес бе точен след дузпа.

До края на първата част ситуации пред двете врати не бяха с добра честота и двата отбора се прибраха при голово равенство на почивка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Торинци създадоха първото положение през втората част, след като Адриен Рабио центрира по земя в наказателното поле, а Деян Кулушевски пропусна за Федерико Бернардески. Халфът нанесе изстрел в близкия ъгъл, който премина покрай гредата. Малко след това отново италианският национал създаде опасност пред Самир Ханданович. Той проби през центъра и стреля от границата на наказателното поле, но прати топката над вратата.

В 59-ата минута Хакан Чалханоглу центрира на далечната греда към Дензел Дъмфирс, който мигновено стреля с глава, но Матия Перин с великолепна реакция и с помощта на гредата предотврати ситуацията.

В 69-ата минута пък вратарят на Юве – Матия Пирин, трябваше отново да се намесва качествено след удар с глава на Лаутаро, а миг по-късно Перишич опита да изненада стража, но той улови.

До края на срещата на "Джузепе Меаца" двата отбора имаха добри възможности да решат срещата в редовното време, но не бяха достатъчно точни пред вратите на Ханданович и Перин.

ПЪРВО ПРОДЪЛЖЕНИЕ

В 96-ата минута „нерадзурите“ можеха да излязат напред в резултата, но удар на Алексис Санчес след ъглов удар с глава профуча край десния страничен стълб на торинската врата.

Напълно очаквано двата отбора играха доста по-предпазливо в първия период от по 15 минути в продължения, целейки да не допуснат излишна неточност в отбранителните си действия.

ВТОРО ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Интер продължи да напада далеч по-дейно спрямо съперника си от северния град, а в 111-ата минута домакините организираха добро нападение, след което Артуро Видал свали с глава в наказателното поле за Марсело Брозович. Хърватският полузащитник стреля към вратата на Перен, но ударът му бе блокиран и кълбото отиде в корнер. След него пък Чаалханолу тества мерника си от далечна дистанция, ала без успех.

Четири минути преди края на продълженията Джорджио Киелини върна рисковано с глава назад за Матия Перин, който улови, макар топката да беше атакувана остро от Алексис Санчес. Стражът и чилиецът влязоха във вербален сблъсък, но за щастие той не прерасна в нещо повече.

В самия край на второто продължение упоритостта на Интер и тази на Алексис Санчес даде резултат. Алекс Сандро отигра с гърди на три метра пред своята врата към Киелени, опитвайки да върне топката, но бившият играч на Удинезе, Барселона и Арсенал пресече подаването и с десния крак прати топката във вратата на Перен.

ИНТЕР: Ханданович; Скриниар, Де Фрай, Бастони, Дъмфрийс; Чалханоолу, Брозович, Барела, Перишич, Джеко, Лаутаро Мартинес

ЮВЕНТУС: Перин, Де Шилио, Ругани, Киелини, Алекс Сандро; Бернардески, МакКени, Локатели, Рабио, Кулушевски, Мората

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДЕРБИТО ИНТЕР - ЮВЕНТУС

ПРЕДИ ФИНАЛА:

Шампионът на Италия Интер и носителят на Купата на страната Ювентус ще премерят сили в двубой, който ще донесе първи трофей за един от двата тима през новата 2022 година. И през тази година "нерадзурите" са по-солидният отбор в първенството, където са лидер, докато Юве е на незадоволителното пето място.

В тима на Юве има и повече кадрови проблеми: Данило, Де Лихт, Куадрадо, Киеза и Рамзи отсъстват. Кордас и Сатриано са единствените отсъстващи в тима на Интер. Въпреки по-добрата си форма Интер винаги играе трудно срещу Ювентус, като това е видно и от последните им четири срещи, в които "нерадзурите" нямат победа.

Коефициентите за финала между Интер и Ювентус за Суперкупата на Италия вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички