След рекорда - погром! Реал ужаси феновете си за Купата (ВИДЕО)


След рекорда - погром! Реал ужаси феновете си за Купата (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

2368 0

Само шест дни след поставянето на нов испански рекорд от 40 мача без загуба, Реал Мадрид записа второ поредно поражение и този път наистина втрещи феновете си. Ако драматичния обрат от 0:1 до 2:1 на Севиля срещу "кралския клуб" в Примера не предизвика толкова сериозни изненади, то 1:2 от Селта на "Сантяго Бернабеу" за Купата на краля определено е шокиращо.

Още по-изненадващ е резултатът и заради стартовия състав на Зинедин Зидан, където за "резерви" може да се смятат само Кико Касия, Данило и Марко Асенсио, дори не толкова Лукас Васкес. Кристиано Роналдо се завърна в мач за Купата на краля след 24-месечно отсъствие, а Лука Модрич, Карлос Касемиро и Тони Кроос оперираха в средата на терена, докато защитата бе изградена (освен от Данило) от Марсело, Серхио Рамос и Рафаел Варан.

В течение на срещата Зидан вкара Алваро Мората вместо Асенсио, Матео Ковачич вместо Лукас и Карим Бензема вместо Данило.

Само че Бензема се отчете само с фрапантен пропуск от седем метра на опразнена врата в 85-ата минута, с което "допринесе" Реал да има вече негативна поредица от три мача без победа - 3:3 със Севиля за Купата, 1:2 от Севиля в първенството и сега 1:2 от Селта пак за Купата.

Естествено, "белия балет" ще има шанс да поправи грешката си и да се класира на полуфиналите в турнира, но реваншът на стадион "Балаидос" във Виго сега се оказва несправнимо по-любопитен и изпълнен с интригра.

Само за шест минути феновете на "Бернабеу" видяха трите гола. Яго Аспас, който през цялото време тормозеше бранителите на домакините, вкара добавка в 64-ата минута и смълча трибуните - негов 13-и гол в 13 мача за Селта във всички турнири.

Марсело успя да успокои публиката в 69-ата минута с изравнително попадение, но само няколко секунди по-късно Джони се възползва от пас на Аспас и върна аванса на Селта - 1:2.

Аспас с 15-те си попадения и 5 асситенции от началото на сезона е бил директно отговорен за повече голове отколкото който и да е друг испанец в елита.

До края на срещата Реал страдаше по начина, през който и в първото полувреме - единствените удари (с изключение на този на Бензема) идваха от дистанция и не притесняваха вратаря Серхио Алварес.


Real Madrid vs Celta de Vigo 1-2 All Goals... by mogli-

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички