След двата гола на Левандовски: Бензема не даде топката на друг, за да вкара и той (ВИДЕО)


След двата гола на Левандовски: Бензема не даде топката на друг, за да вкара и той (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

6872 0

Испанските колоси Барселона и Реал Мадрид се захапаха здраво от първия ден от новия сезон в Ла Лига, а съперничеството им продължи и този уикенд, когато каталунците разгромиха Валядолид с 4:0, а "кралете" надвиха трудно Еспаньол с 1:3.

И ако в миналото най-голямото съперничество на индивидуално ниво в Ел Класико бе Лионел Меси - Кристиано Роналдо, то днес двете водещи фигури са Роберт Левандовски и Карим Бензема. И двамата нападатели отбелязаха по два гола в последния кръг.

Новото съперничество: Бензема - Левандовски

Популярният испански журналист Гилем Балаге е забелязал нещо любопитно в мача на Реал: когато Бензема е вкарал първия си гол срещу Еспаньол в 88-ата минута, с който "белите" поведоха с 1:2, той е продължил да гони второ попадение в мача на всяка цена.

Дори в 10-ата минута на добавеното продължение, когато Реал получи пряк свободен удар, Бензема не даде топката на никой друг от съотборниците си и се нагърби сам да изпълни, за да успее да вкара втория си гол в мача.

Video edited on Kapwing

Видяхме и това: Бензема да вкара от пряк свободен удар!

Изпълнението на Бензема изненада мнозина, защото той не е известен като изпълнител на свободни удари, още повече, че не вкарва голове от такива ситуации.

След мача Гилем Балаге разказа какво е видял на Анчелоти и го попита дали така ще изглежда съперничеството между Левандовски и Бензема до края на сезона. Отговорът на Анчелоти бе красноречив: "О, да, абсолютно. Напълно съм сигурен в това."

От началото на сезона в Ла Лига Левандовски е отбелязал четири попадения и е лидер при голмайсторите, докато Бензема е веднага след него с три попадения. Карим Бензема получи поредно признание преди броени дни, след като спечели нова престижна награда (подробности в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички