Левандовски ниже гол след гол, Барселона разби отбора на Феномена


Левандовски ниже гол след гол, Барселона разби отбора на Феномена
Снимка: Getty Images

12350 0

Барселона надигра само с 4:0 гостуващия новак Валядолид в мач от 3-ия кръг на испанската Ла Лига. Каталунците доминираха тотално и зарадваха над 90 000 души с първа победа на „Камп Ноу“ от началото на първенството, а категоричният успех оправда очакванията на букмейкъри като bet365 мобилно приложение за крайния изход на срещата в полза на каталунците. 

В герой отново се превърна головата машина Роберт Левандовски, който във втори пореден мач заби два гола за „блаугранас“. Той тресна веднъж и гредата, а второто му попадение за 3:0 в 65-ата минута бе истински шедьовър, след като прати топката в мрежата с пета. Иначе Роберт откри резултата в 24-ата минута. Така Левандовски вече има 4 гола за Барса в първите си три официални мача.

Педри също се разписа във вратата на Масип в 43-ата минута, а резервата Сержи Роберто фиксира крайния резултат в добавеното време.

Усман Дембеле блесна с две асистенции. Той тресна втората греда за домакините в срещата. А двубоят ще се запомни и с официалния дебют на Жул Кунде, който най-накрая получи картотека в Ла Лига. Френският защитник дори започна като титуляр.

След този успех Барса събра актив от 7 точки и се изкачи до второто място в класирането. Валядолид, чийто собственик е Феномена Роналдо, остана на предпоследното място с 1 точка.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят очаквано започна с натиск на домакините. Регистрираният най-накрая Жул Кунде започна като титуляр за тима на Шави. До 10-ата минута каталунците изпълниха цели 4 корнера. В 12-ата минута гредата спаси гостите след удар на Левандовски.

В 22-ата минута Дембеле също нацели гредата с удар от 12-13 метра.

ГОЛ! Логичното се случи в 24-ата минута, когато Левандовски откри резултата. Той се възползва от перфектен пас на Рафиня и отблизо вкара третия си гол от началото на сезона – 1:0.

ГОЛ! Педри удвои преднината на каталунците с попадение в 43-ата минута. Той матира Масип с удар от точката на дузпата след асистенеция на Усман Дембеле.

През първото полувреме каталунците отправиха цели 12 удара по посока на вратата на гостите. Четири от тях се оказаха в очертанията. Домакините изпълниха и 10 корнера.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката двубоят продължи в същото русло. Хората на Шави набързо стигнаха до още два ъглови удара.

ГОЛ! Натискът на Барса бе оползотворен в 65-ата минута, когато Роберт Левандовски заби втория си гол в мача. Усман Дембеле проби мощно и изведе поляка в пеналта, а той матира защитник и вратаря Масип с удар с пета, влетял в мрежата за 3:0.

 

Малко след това гостите пропиляха златни възможности за връщане в мача само в рамките на секунди. Първо Роке Меса шутира, а Тер Стеген се намеси блестящо. Топката попадна у Ануар, но Жул Кунде изби добавката му току пред голлинията.

ГОЛ! Резервата Сержи Роберто фиксира крайното 4:0 във 2-ата минута на добавеното време. Левандовски получи в пеналта, шутира, но Масип изби в напречната греда, след което топка стигна до испанеца, който я прати в опразнената врата.

 

 Стартови състави:

Барселона: Тер Стеген, Араухо, Кунде, Гарсия, Балде, Гави, Бускетс, Педри, Дембеле, Левандовски, Рафиня

Валядолид: Масип, Ескудеро, Х. Санчес, Фернандес, Л. Перес, К. Перес, Мончу, Агуардо, Ануар, Гуардиола, И. Санчес

ПРЕДИ МАЧА

Барселона записа първа победа в шампионата в предишния кръг, когато срази с 4:1 като гост Реал Сосиедад. Сега възпитаниците на Шави Ернандес са амбицирани да продължат победния си ход и да зарадват привържениците си с дебютен успех и на „Камп Ноу“ след нулевото реми с Райо Валекано на старта на кампанията.

Завърналият се в елита Валядолид все още не познава вкуса на успеха. В последния кръг обаче тимът измъква равенство 1:1 на Севиля.

Добрата новина в лагера на „каталунците“ е, че най-накрая новото попълнение Жур Кунде получи регистрация в Ла Лига. Така френският защитник ще има възможност да запише официалния си дебют с екипа на Барселона тази вечер.

Валядолид има само една победа в последните си 15 мача срещу „блаугранас“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички