Реал Мадрид излезе големият победител от 100-минутна драма в Барселона (ВИДЕО)


Реал Мадрид излезе големият победител от 100-минутна драма в Барселона (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

9635 0

Реал Мадрид извоюва ценна победа в третия кръг на Ла Лига, след като победи с Еспаньол 3:1 при гостуването си в Барселона. Големият герой за шампионите е Карим Бензема, реализирал ценни попадения в 88-ата и 99-ата минута. Преди това през първата част двата тима си размениха по едно попадение – първо Винисиус откри в 12-ата минута, но Хоселу съумя да изравни в 43-ата минута.

По този начин "белият балет" запази първата си позиция във временното класиране, която заема с 9 точки след три успеха от три кръга. В същото положение е и Реал Бетис, докато Еспаньол остава 16-и - с една точка от три кръга.

Крайният резултат може да се приема изненадващо като провал за "папагалчетата", тъй като съумяха да изиграят по интелигентен начин втората част и имаха известен контрол над срещата, но опитът и желанието на шампионите, в крайна сметка, пречупиха градския съперник на Барселона.

Първата част отива безспорно за сметката на гостите, които отриха още в 12-ата минута след чудесна комбинация между Винисиус и Чуамени, като първият завърши атаката. Те владееха топката през 70% от времето и последва по една опасност пред двете врати. Втората пред Куртоа обаче бе реализирана след доза късмет и удар на Хоселу!

Второто полувреме също донесе куп положения пред двете врати, но след 80-ата минута не се виждаше по какъв начин Реал Мадрид може да стигне до крайния успех. Тогава дойде и геният на Карим Бензема, който на два пъти помогна на французина да вземе правилното решение по пътя към оформянето на крайния резултат.

Вижте как се разви срещата и какви събития съпътстваха края на срещата:

Първо полувреме:

Гол! Миналогодишният шампион повежда в резултата след попадение в 12-ата минута, дело на Винисиус! Попадението дойде след чудесна комбинация с Чуамени, а бразилецът успя да мушне топката под краката на противниковия страж! 0:1!

В 20-ата минута голмайсторът можеше да удвои разликата срещу "папагалчетата", но ударът му бе париран от Лекомт.

Гол! Домакините успяха да стигнат до изключително ценно попадение в 43-ата минута, с което изравниха точно преди почивката. Точен за каталунците бе Хоселу! 1:1!

Преди изравняващото попадение двата тима си размениха по една опасна възможност, която можеше да "наклони везните" в една от двете посоки, но в крайна сметка нищо не се промени. Първо в 32-рата минута голмайсторът стреля малко над напречната греда след добро поемане, а след това изпуснатият шанс бе пред вратата на Куртоа. 

Второ полувреме:

Първите десет минути започнаха равностойно, но гостите създаваха по-сериозните атаки пред една от двете врати. Те традиционно продължиха да владеят топката, като през първата част това се случваше през 70% от времето. 

В 58-ата минута разбъркване след центриране в наказателното поле на "белия балет" бе напът да осигури пълен обрат за "папагалчетата", но Куртоа бе на точното място и се намеси. 

След четири минути само феноменална изява на Лекомт запази равенството, тъй като Бензема изпрати страхотен удар, който летеше към противниковата мрежа.

В 66-ата минута чудесен рейд на Камавинга завърши с попадение на Карим Бензема, който засече центриране на Кроос, но от позиция на засада! Поради тази причина то бе отменено.

Гол! Карим Бензема вкарва поредното ценно попадение в последните месеци - този път в 88-ата минута. Той съумя да засече с глава центриране на втора греда! 1:2!

В добавеното време на срещата първо френският национал засече ново центриране, но топката мина над напречната греда, а секунди по-късно Родриго можеше да реши срещата окончателно, но попадението му бе отменено от ВАР. Всъщност на по-късен етап ситуацията бе преразгледана и съдията отсъди червен картон за стража на домакините, който извърши фаул срещу Себайос. 

Гол! На вратата в оставащите минути застана капитанът Кабрера, който не успя да реагира при ударът на Бензема от прекия свободен удар! 1:3!

Стартови състави:

ЕСПАНЬОЛ: Лекомт, Хил, Кабрера, Калеро, Оливан, Винисиус Соуса, Експозито, Дардер, Рубен Санчес, Пуадо, Хоселу

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Алаба, Милитао, Рюдигер, Васкес, Чуамени, Кроос, Модрич, Валверде, Винисиус, Бензема

Преди мача:

Възпитаниците на Карло Анчелоти влизат в срещата като изявени фаворити, според букмейкърите. Те ще потърсят пореден успех, който да ги изпрати до върха във временното класиране, където се намира Реал Бетис с 3/3 успеха.

Очаква се в средата на "бялата" формация да оперира Орелиан Чуамени, който ще има задачата да замени напусналия посока Манчестър Юнайтед - Казамиро. Тони Кроос също се предполага, че може да попадне в стартовия състав, след като пропусна миналия кръг поради заболяване.

Каталунският клуб стартира с равенство със Селта Виго и загуба от Райо Валекано, а днес задачата за "папагалчетата" не се очертава по-лесна. Те не са успели да запишат победа в последните си девет срещи от испанския елит, а днес "кралете" са решени да задълбочат противниковата криза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички