След 81 дни: Азар ще се завърне на терена


След 81 дни: Азар ще се завърне на терена
Снимка: Getty Images/Gulliver

1218 0

Голямата звезда на Реал Мадрид Еден Азар най-сетне ще се завърне на терена след контузията си, получена през ноември срещу ПСЖ от груповата фаза на Шампионска лига. И сега - след 81 дни извън терена, белгиецът ще запише отново минути.

Идеята на Зинедин Зидан е да използва лятната придобивка за поне 30 минути на "Сантяго Бернабеу" днес (16.02) в двубоя срещу Селта. Първоначалната дата за завръщането на 29-годишния атакуващ футболист бе за важната първа среща с Манчестър Сити от Шампионска лига, но неговото възстановяване протече по-бързо от плануваното.

Никога в своята кариера до своя момент Азар не е бил аут от игра поради контузия толкова дълго време. Досегашният най-дълъг период е с ден по-малко от настоящия - 80 дни. Сега той изпусна 16 мача за Реал във всичи турнири, въпреки че веднага след травмата се смяташе, че ще отсъства за 10-ина дни.

След трудния старт на сезона белгиецът тъкмо намираше своята форма и демонстрираше играта, заради която бе привлечен. Сега той ще трябва сравнително бързо отново да намери това ниво, за да е полезен на своя тим при тежките сблъсъци в Шампионска лига и Ла Лига.

НАСТАВНИКЪТ НА СЕЛТА ПРЕДИ МАЧА С РЕАЛ: НЕ БИХ СЕ ЗАДОВОЛИЛ С РАВЕНСТВО

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички