Треньорът на Лайпциг: Отказах на Реал Мадрид, защото...


Треньорът на Лайпциг: Отказах на Реал Мадрид, защото...
Снимка: Guliver/GettyImages

3945 0

Треньорът на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман призна, че е получавал предложение да оглави Реал Мадрид. Това се е случило през лятото на 2018 година, но германецът е отказал. Младият треньор обясни защо и изненада с думите си.

"Първоначално бях удивен. Претеглих добре всичко, чувствах, че не трябва да се съгласявам. Искам да се развивам, а ако отидете в Реал, няма да имате време за това. За да работиш там, трябва да бъдеш най-добрият. Сега аз не съм такъв специалист, но в бъдеще искам да стана", призна 32-годишният треньор.

"В Реал или Барселона феновете, медиите и тези, които взимат решенията, не ти дават време да се развиваш. Там искат да виждат победи във всеки мач, трофеи и титли от Шампионска лига. Ако не побеждаваш в тези клубове, не можеш да кажеш: "Но аз съм все още млад, все още се развивам", допълни германецът.

"Най-важното в кариерата е да правите правилните стъпки, а не най-големите. Реал е може би най-голямата стъпка, която може да се направи, затова си помислих: "Ти си на 31, отиваш в Реал, а какво ще се случи след това?". Другият проблем беше езикът, защото засега не знам испански", завърши Нагелсман, цитиран от "The Independent". А кой ден Зинедин Зидан определи като "най-лошия си" в Реал вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички