Скандално! Шефът на Ла Лига предал фалшиво доказателство по случая "Негрейра"


Скандално! Шефът на Ла Лига предал фалшиво доказателство по случая "Негрейра"
Снимка: Getty Images

1761 0

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас е предал фалшиви доказателства в прокуратурата по делото "Негрейра", информира вестник "Спорт". Това се е случило през февруари, когато Тебас е изпратил до прокурора писмо с обвинения срещу бившите президенти на Барселона Хосеп Мария Бартомеу и Сандро Росел. Те са били направени възоснова на ръкописен документ, открит в дома на бившия директор на каталунците Хосеп Контрерас, който почина.

Този документ обаче касае друг случай - злоупотреба със средства от Испанската футболна федерация. Тебас свързва имената, фигуриращи в документа, с бившите президенти на "блаугранас" и плащанията към бившия рефер Хосе Мария Енрикес Негрейра.

Ситуацията е била изяснена от семейството на Контрерас. Според тях документът е написан преди 20 години и имената, посочени в него, не са свързани с Бартомеу и Росел, както и с Негрейра. В него се споменава името на Рамон Росел, бивш счетоводител на компаниите на Контрера, и името Хосе Мария, банков служител.

Тебас е заявил, че изпратените от него доказателства не са спекулативни и в писмото не се повдигат обвинения срещу никого. А във връзка със случая "Негрейра" президентът на УЕФА отправи предупреждение към Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички