Шефът на Ла Лига пак удари по Барса и обяви възможно ли е изваждането им от елита


Шефът на Ла Лига пак удари по Барса и обяви възможно ли е изваждането им от елита
Снимка: Getty Images

1544 0

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че на този етап Барселона не я очаква изваждане от елита заради корупционния скандал с бившия рефер Негрейра. Тебас обаче наблегна на това, че скандалът нанася щети на репутацията на клуба.

"Това може да има спортни последици. Не мисля, че са подкупвали съдии. И внимание: УЕФА наистина може да наложи наказания. В краткосрочен план никой не възнамерява да изважда Барса от Ла Лига, но това е въпрос на репутация и Ла Лига не може да стои настрана", заяви испанецът, цитиран от cope.es.

"От изваждане от елита бихме се възстановили, но няма да се възстановим от репутационните щети. За Барса и Ла Лига те са огромни, това е много тъжно и неприятно. Барса е един от най-важните клубове в турнира, но криенето не е опция. Както и да се опитваш да се изкараш жертва", продължи Тебас.

"Нужно е да се дадат обяснения на партньорите. Странични хора ми говорят, че нищо не предприемаме, за да избегнем такива случаи. Сега не е време за разговори, има твърде много шум наоколо, но Барса не трябва да влиза в ролята на жертва. Трябва да се отнесе към този момент като към момента на най-голяма репутационна криза", завърши той.

Преди дни Тебас призна открито, че е фен на Реал Мадрид, нещо, което феновете на Барселона отдавна подозират.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички