Серхио Рамос и Реал Мадрид - по-далеч от всякога


Серхио Рамос и Реал Мадрид - по-далеч от всякога
Снимка: Guliver/GettyImages

8894 0

Вече повече от годината продължава сагата между Реал Мадрид и Серхио Рамос. В началото изглеждаше така, че двете страни ще стигнат до сделка, особено след като капитанът на тима имаше най-голяма роля в титлата на "кралете" за сезон 2019/20. В последните седмици обаче ситуацията изобщо не се промени и двете страни са далеч от сделка и е все по-вероятно легендата да напусне след края на сезона. 

В материал на "Ел Мундо" беше разкрито, че Рамос е отправил категоричен ултиматум към клуба - или Флорентино Перес и компания се съгласяват на неговите условия, или изобщо няма да преговаря повече за нов контракт с клуба. Условията му са свързани най-вече с дължината на контракта, като той настоява за 3 или повече години, докато в Реал искат да запазят политиката си и да удължават контракта на всички играчи над 32-годишна възраст с максимум до 2 години. Също така "белия балет" не желае да изпълни и финансовите условия по контракта. 

Отговорът на "кралете" обаче едва ли ще задоволи феновете на клуба. Според същия материал, в момента договорът на Рамос "не е приоритет" и в Реал не се притесняват от ултиматума на Рамос. Нещо повече - в клуба се готвят за евентуалното негово напускане и затова и се очаква Давид Алаба да се озове на "Бернабеу" като негов заместник.

Флорентино Перес многократно е демонстрирал, че клубът е над всеки един играч. Това най-ясно си пролича с напускането на трима играчи - Раул Гонсалес, Икер Касияс и Кристиано Роналдо. И 3-мата имаха желание да останат в Реал по-дълго време, но ръководството на тима не одобри исканията им за нови контракти заради напредналата им възраст. Така и 3 от най-големите легенди на тима напуснаха преждевременно, а сега се очаква това да се случи и с Рамос. Подобна беше ситуацията и през 2003 година, когато клубът отказа да поднови договора на друг легендарен защитник - Фернандо Йеро. Тогава и Висенте дел Боске беше махнат от Флорентино Перес. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички