Симеоне, преди двубоя: Този Барселона ми харесва, прави страхотен сезон


Симеоне, преди двубоя: Този Барселона ми харесва, прави страхотен сезон
Снимка: Getty Images

1654 0

Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне заяви, че е впечатлен от работата на колегата си Шави Ернандес в Барселона в защитен план.

Каталунците са лидери във временното класиране в Ла Лига с 11 точки аванс пред втория Реал Мадрид, а в неделя посрещат Атлетико в дербито на кръга. "Дюшекчиите" са трети в подреждането с 2 точки зад "Кралския клуб".

Футболистите на "блаугранас" допуснаха само 9 гола в 29 мача от началото на сезона в Испания и записаха 22 мача без да допуснат попадение.

"Този тим на Барселона ми харесва. Това е различен стил. Мисля, че напредват и правят страхотен сезон, каза Симеоне преди двубоя. - Подобриха защитата си, благодарение на качествата на техните играчи, както и благодарение на работата на Шави".

"Ние не започнахме сезона по най-добрия начин. Понякога хората не гледат мачовете и дават мнение само, за да го направят. Мисля, че ние също се развиваме, подобно на Барселона", добави Симеоне.

При успех над Атлетико Шави ще стане едва вторият треньор на Барселона, който печели първите си три срещи с гранда от Мадрид в Ла Лига, след Луис Енрике. А ето какво сподели преди дербито колегата му Шави Ернандес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички