Симеоне губи важен футболист при рестарта на Ла Лига


Симеоне губи важен футболист при рестарта на Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1193 0

Нападателят на Атлетико Мадрид Жоао Феликс е получил контузия в коляното по време на тренировка, потвърдиха от клуба. Отборите в Испания продължават подготовката си по завръщането на терена следващия месец пред празни трибуни.

Португалският национал, който се присъедини от Бенфика миналата година, е с основна роля в тима на Диего Симеоне след идването си на „Уанда Метрополитано“. Той бе с основен принос за елиминирането на действащия европейски клубен шампион Ливърпул през месец март, като помогна на Атлетико Мадрид да достигне до фазата на четвъртфиналите. Сега обаче младият футболист може да пропусне подновяването на шампионата в Испания, след като е получил разтежение в лявото коляно по време на тренировка днес. Това е третата травма, която Феликс получава след идването си в Мадрид, като той страдаше от контузии през октомври и януари, заради което пропусна някои от мачовете на своя отбор.

Въпреки силното представяне в Шампионската лига, Атлетико Мадрид е едва на 6-тата позиция в първенството на Испания, като мястото им в най-силния европейски клубен турнир през следващия сезон е под сериозен въпрос. До края на кампанията на „дюшекчиите“ предстоят срещи с лидера Барселона, както и с кандидатите за място в топ 4 Реал Сосиедад и Хетафе. А ето кой тим може да се опита да отмъкне Жоао Феликс от Атлетико.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички