'AS' нареди Мартин Петров сред разочарованията на Атлетико Мадрид


'AS' нареди Мартин Петров сред разочарованията на Атлетико Мадрид
Снимка: Guliver/Getty Images

1916 0

Бившият футболен национал Мартин Петров бе нареден сред най-големите разочарования от близкото минало на испанския гранд Атлетико Мадрид. Списъкът от 30-те най-слаби трансфера на „дюшекчиите“ бе изготвен от испанското издание ‘AS’.

Мартин Петров се присъедини към тима на Атлетико Мадрид от Волфсбург през 2005-та година за сумата от 10 милиона евро. През първата си кампания с екипа на „рохибланкос“ той изигра 36 мача в Испанската Ла Лига, в които отбеляза един гол. По време на втория си сезон през октомври 2006-та година той получи тежка контузия в областта на коляното, която го извади от игра за няколко месеца. Петров успя да добави 13 мача и 2 гола на сметката си през сезон 2006/07, като помогна на „дюшекчиите“ да завършат на 7-мо място в класирането в Ла Лига под ръководството на Хавиер Агире. През лятото на 2007-ма година той напусна Атлетико, за да се присъедини към Манчестър Сити.

В класацията за разочароващите трансфери на „дюшекчиите“ от близкото минало попаднаха още имена като Владимир Югович, Матея Кежман, Луис Гарсия, Джаксън Мартинес и Николас Гайтан. А ето кой футболист на Реал Мадрид е пред преминаване в тима на Атлетико.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички