Барселона срещу Реал Мадрид: Кои играчи имат най-много победи в Ел Класико?


Барселона срещу Реал Мадрид: Кои играчи имат най-много победи в Ел Класико?
Снимка: Getty Images/Guliver

4416 0

Испанските колоси Барселона и Реал Мадрид се изправят един срещу друг този уикенд в първото Ел Класико през новия сезон 2021/22. Каталунците посрещат кръвния си връг на "Камп Ноу" в мач, в който за пръв път от много години няма да видим нито Лионел Меси, нито Кристиано Роналдо.

Въпреки това зарядът в този мач остава все така голям, а победата винаги е на всяка цена. Ел Класико е футболен празник, считан от мнозина за най-големия футболен сблъсък в света. Кои обаче са футболистите, които са печелили най-много пъти съперничеството между Барса и Реал?

Играчът, който е печелил най-много пъти Ел Класико в историята, се казва Франсиско Хенто. Легендата на Реал Мадрид е печелил срещу Барселона цели 21 пъти - постижение, което остана непокътнато дори и от играчи от калибъра на Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Всъщност Меси се нарежда на второ място по брой победи в Ел Класико - 19. Любопитното е, че в предстоящия мач един негов бивш съотборник ще може да го изпревари по този показател. Капитанът на Барселона Серхио Бускетс също е с 19 победи в Ел Класико, а при успех в неделя ще се доближи на само една победа от рекорда на Хенто.

Бускетс е постигнал 19 победи в 40 мача, докато Меси го е сторил в 45 срещи. След тях идват Жерар Пике (18), Шави Ернандес (17), Алфредо ди Стефано (17) и Андрес Иниеста (16). От тези играчи единствено Бускетс и Пике ще имат възможността да играят в предстоящото Ел Класико.

Една от най-големите заплахи за вратата на Барселона в предстоящото Ел Класико ще дойде от намиращия се в страхотна форма Карим Бензема. А кой е любимият гол на Бензема във вратата на Барса, вижте в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички