Шефът на Ла Лига с шамар по Барселона: Трябва да спечелят 200 млн, за да правят трансфери


Шефът на Ла Лига с шамар по Барселона: Трябва да спечелят 200 млн, за да правят трансфери
Снимка: Getty Images

5223 0

Барселона трябва да спечели 200 милиона евро, за да вземе нови играчи през летния трансферен прозорец. Това обяви президентът на испанската Ла Лига - Хавиер Тебас. Той уточни, че към днешна дата клубът няма средства в бюджета, които да задели за попълнения.

Защо той отново скастри клуба:

"Барселона направи съмнителни ходове, които се отразиха на Ла Лига. Ние се отнасяме с клуба по съответния начин. Решихме, че Барселона вече няма да може да привлича нови играчи. Те продадоха телевизионни права за 700 милиона евро и се опитаха да намерят път за разрешаване на ситуацията, но няма да могат да го направят преди следващия сезон", заяви Тебас пред "Financial Times’ Business of Football".

Условието на Ла Лига към "лос кулес":

"Барселона трябва да спечели 200 милиона евро, за да привлече някого. Имаме строг икономически контрол. В края на всеки трансферен прозорец съобщаваме на клубовете от Ла Лига колко могат да похарчат", продължи главата на испанското първенство.

"Що се отнася до Барселона, то те трябва да намалят харчовете за заплати и трансфери от 650 до 450 милиона евро. Сега бюджетът им е минус 200 милиона евро. Трябва да намалят инвестициите си в играчи и говорим, че те трябва да продават футболисти, защото могат да похарчат по 40% от сумата на всяка продажба", завършва той.

Слуховете продължават да свързват Барселона с различни футболисти. Преди дни излезе информация, че каталунците ще се борят с Ливърпул за звезда от Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички