Шефът на Ла Лига обяви сумата, от която се нуждаят, за да приключи сезонът


Шефът на Ла Лига обяви сумата, от която се нуждаят, за да приключи сезонът
Снимка: Getty Images/Guliver

1118 0

Шефът на Ла Лига Хавиер Тебас отправи остро предупреждение към някои от най-добре платените футболни клубове в Испания. Той смята, че някои отбори ще се мъчат да плащат заплати, докато футболът остава зад затворени врати. Клубовете в цяла Европа вече са пострадали значително от загуба на приходи от деня на мача по време на пандемията, но има някои особено големи сметки за заплати в испанския шампионат.

"Все още имаме излишни разходи от около 500 милиона евро, защото клубовете не могат да освободят своите играчи от договорите си", каза Тебас на MARCA Sport Weekend. "Направихме упражнение за намаляване на сметките за заплати. Ако бяхме планирали да инвестираме 45% от билетите и сега не е така, клубовете харчат 500 милиона евро в излишък".

"Някои клубове трябва да продължат да работят за намаляване на разходите си за заплати отново. Най-засегнатите клубове в Испания са Валенсия, Барселона, Реал Мадрид ... Тези клубове не могат да се отърват от играчите си. За да завърши сезона, испанският футбол ще се нуждае от около 490 милиона евро, за да платят разходите на клубовете. Разгледахме 17 клуба; някои се нуждаят от 100 милиона евро, а други от три милиона евро.

"Валенсия вече не е в Шампионската лига, и те биват критикувани, че трябва да продават играчи, [но] те трябва да продават, а Барселона [трябва] да намали заплатите на играчите си, за да завърши сезона. Те нямат друга възможност. " А какво обещание направиха от Реал Мадрид за новия сезон - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички