Неймар ще има основна роля в избирането на нов президент на Барселона


Неймар ще има основна роля в избирането на нов президент на Барселона
Снимка: Getty Images/Gulliver

1236 0

Неймар стана част предизборната кампания за президент на Барселона. Няколко от кандидатите, които се кандидатират за заместник на Хосеп Мария Бартомеу, са изслушали бразилската звезда, за да научат от първа ръка какви са плановете му през следващото лято.

В момента Барса е в процес на основна реконструкция и това ще бъде ускорено само от входящия съвет. Името на Неймар, поради важността му на терена и стойността му извън него, е привлекателно. Особено когато нападателят, който ще навърши 29 години през февруари, иска да се завърне на "Камп Ноу", пише Sport.

Единствената причина, поради която той все още е в Пари Сен Жермен, е поради опустошителното въздействие на пандемията на коронавируса върху финансите на Барса. В противен случай той би могъл да се измъкне от френския клуб, като се позовава на член 17, въпреки че това би означавало, че Барса би трябвало да плати такса, определена от ФИФА, която би била около 180 милиона евро.

А това стана невъзможно, когато коронавирусът приключи игрите през март и засегна финансите на клубовете по целия свят. Това лято, с една година от сделката си, която изтича през 2022 г., той може да опита отново да поиска трансфер. SPORT твърди, че няма намерение да удължава настоящата си сделка с ПСЖ, въпреки шума във френската преса за евентуално подновяване. Неймар е решил да напусне ПСЖ, когато сезонът приключи.

Той се обвърза да направи това дискретно през 2018 г. след първата си година в Париж и отново през 2019 г., когато имаше поредица от спекулации за завръщане в Барселона. Той дори беше готов да вложи 20 милиона евро собствени пари в сделката, за да осигури връщане на "Камп Ноу". Очакваше се Барса да се завърне през миналото лято, но коронавирусът уби сделката.

По-рано пък се появи напълно различна информация, а именно, че Неймар ще продължи съдебните битки с Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички