Шедьовър на Винисиус скърши Севиля и откъсна Реал Мадрид на върха в Ла Лига (ВИДЕО)


Шедьовър на Винисиус скърши Севиля и откъсна Реал Мадрид на върха в Ла Лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6936 0

Испанският колос Реал Мадрид успя да пречупи Севиля и да го победи с 2:1 като домакин в изключително оспорвано дерби от 15-ия кръг на Ла Лига. "Лос бланкос" изостана рано-рано в резултата след гол на Рафа Мир, но след това Карим Бензема изравни, а в края на мача шедьовър на Винисус донесе трите точки на Реал.

Севиля игра изключително активно през първата част, като наложи много агресивна преса, която тормозеше Реал при изнасянето на топката и водеше до грешки. Андалусийци пропиляха няколко добри положения за гол и можеха да съжаляват, че се прибраха при равен резултат на почивката.

През втората част обаче възпитаниците на Хулен Лопетеги показаха по-предпазлива игра и не търсеха победата на всяка цена. От друга страна Реал показа желание, търсеше победата и я намери с брилянтен гол на Винисиус, който се оказа единственият точен удар на "белите" през втората част. 

Голът на Винисиус бе в стил "Роналдо" - овладя на левия фланг на гърди, заходи навътре към терена и нанесе мощен удар в далечния ъгъл (вижте ВИДЕО на гола по-долу). Изключителна заслуга за успеха на "белите" имаше и вратарят Тибо Куртоа, който се отличи с няколко брилянтни намеси, включително и в продължението на мача, когато отрази много опасен удар на голлинията.

С победата Реал Мадрид оглави класирането в Ла Лига с актив от 33 точки - с четири повече от втория Атлетико Мадрид, който по-рано разгроми Кадис. Севиля остава на четвърта позиция с 28 пункта. В следващия кръг "кралете" играят срещу Атлетик Билбао, докато Севиля посреща Виляреал.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА:

След само 12 минути игра Севиля откри резултата на "Бернабеу". Маркос Акуня изпълни корнер към далечната греда, където намери непокрит Рафа Мир. Нападателят успя необезпокоявано да нанесе удар с глава, който порази вратата на Тибо Куртоа - 0:1!

Две минути по-късно отново Мир бе изключително близо до това да се разпише във вратата на "кралете". Той успя да елиминира Тибо Куртоа и насочи топката към очертанията на вратата, но Дейвид Алаба изчисти от голлинията. Малко след това топката се върна в Мир, който се озова очи в очи с Куртоа, но белгийският страж спаси.

В 27-ата минута дойде първата голова ситуация за Реал, след като Винисиус излезе на стрелкова позиция, но ударът му бе отразен от Боно. Малко след това Лукас Окампос пък можеше да вкара за Севиля, след като негов удар срещна гредата.

В 32' обаче Реал Мадрид стигна до изравнителен гол. Едер Милитао опита изненадващ удар от сериозна дистанция, а стражът на Севиля направи грешката да се опита да хване топката. Кълбото избяга от ръцете му и се отклони в гредата, за да се върне в краката на Карим Бензема, който прати топката в мрежата - 1:1!

В първите минути на втората част двата отбора си разменяха атаки, но не се стигаше до опасности за двамата вратари. Постепенно оборотите на игра спаднаха в сравнение с първото полувреме, когато Севиля упражняваше бясна преса. В 70-ата минута Винисиус излезе на отлична позиция за стрелба, но не намери целта.

В 87-ата минута Реал пречупи отбраната на Севиля. Каземиро отправи страхотен дълъг диагонален пас към левия фланг, където Винисиус овладя на гърди. Бразилецът се втурна с топка в крака към наказателното поле, освободи си пространство за стрелба и нанесе неспасяем удар в далечния ъгъл, който матира вратаря Боно - 2:1!

Content made on Kapwing

В самия край на срещата Тибо Куртоа буквално спаси мача за Реал Мадрид, след като удар с глава на Томас Дилейни от непосредствена близост до вратата бе отразен от белгийския страж. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Каземиро, Модрич, Кроос, Асенсио, Винисиус, Бензема

Севиля: Боно, Акуня, Диего Карлуш, Кунде, Монтиел, Ракитич, Режеш, Жордан, Папу Гомес, Окампос, Мир

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Днес в Ла Лига един срещу друг се изправят лидерът Реал Мадрид с 30 точки и третият Севиля, който е с 28 пункта. Мачът е своеобразен спор за първото място, което андалусийци могат да заемат само при победа на "Сантяго Бернабеу" - нещо, което не са постигали от 2007-а.

КОЕФИЦИЕНТИ ЗА ДВУБОЯ МЕЖДУ РЕАЛ И СЕВИЛЯ

"Кралския клуб" се намира в отлична форма, като е спечелил седем от последните си осем срещи във всички турнири и не познава вкуса на поражението. За последно Реал допусна загуба в началото на октомври, когато отстъпи на Еспаньол.

Севиля също показва чудесна форма. Макар и да не успя да победи Алавес в последния кръг (равенство 2:2), тимът има осем победи до момента през сезона и е губил само веднъж - от Гранада като гост на 3-и октомври. Андалусийци осъзнават, че имат реални шансове да се борят за титлата през този сезон и са мотивирани до краен предел.

Карло Анчелоти разкри преди мача, че една от звездите на Реал няма да може да вземе участие срещу Севиля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички