Шави за играч на Барселона: Той е блестящ подарък, паднал от небето


Шави за играч на Барселона: Той е блестящ подарък, паднал от небето
Снимка: Getty Images

1925 0

Треньорът на Барселона Шави Ернандес се изказа ласкаво за представянето на нападателя Пиер-Емерик Обамеянг след победата на тима срещу Осасуна с 4:0. Габонският национал отбеляза едно от попаденията и помогна на клуба да заеме трето място в класирането на Ла Лига.

"Той е като блестящ подарък, паднал от небето, за нас, тъй като е много продуктивен. Бързо се адаптира към обстоятелствата, в които се намираме. Намира пространства в защитата на съперниците ни, създава шансове и вкарва голове. Работи усърдно за отбора. За мен е привилегия да го тренирам", каза Шави.

Обамеянг пристигна в каталунския клуб през януари като свободен агент, след като прекрати договора си с Арсенал по взаимно съгласие и бързо се утвърди като ключов играч и вече се е разписал пет пъти в шест мача. Шави похвали и женския отбор на Барселона, който завоюва титлата в лигата, като спечели всичките си 24 мача и допусна само 6 гола.

Обамеянг дойде на пожар през зимата и направи голям компромис с възнаграждението, което взима, поради икономическата ситуация при каталунците. Изненадващо или не, но Барселона го закъсва още повече - балансът вече е -144 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички