Шави за Гави: Ако трябва, ние ще събираме пари за новия му договор


Шави за Гави: Ако трябва, ние ще събираме пари за новия му договор
Снимка: Getty Images

3095 0

На треньора на Барселона Шави Ернандес отново му се наложи да говори за младия талант на клуба Гави. На пресконференцията преди мача със Севиля, завършил наравно 1:1, той бе запитан за евентуален нов договор на 17-годишния футболист.

Полузащитникът се превърна в откритието на сезона и запазването му в състава е приоритет за каталунския клуб. Гави има контракт до 2023 г. с откупна клауза от 50 милиона евро, което е крайно недостатъчно, за да го задържат на "Камп ноу". Всеки богат европейски клуб може да си позволи тази сума, ако иска младока в редиците си. Барселона от известно време работи над ново споразумение с Гави, като проблемът той да не е факт е във финансовото състояние на клуба. Затова Шави се пошегува със ситуацията.

"Ние трябва да преподпишем с него незабавно. Ако е нужно, ще съберем пари помежду си за това. Не можем да загубим такъв футблист. Такива играчи трябва да бъдат основата на бъдещето на футбола. Разбирам и знам, че клубът работи много добре върху новия контракт на Гави. Това е важно за отбора", заяви легендарният испанец пред журналистите.

"Да го имаш в състава е прекрасно. Как се бори, как създава. Голове, асистенции.. Това впечатлява. Гави е бъдещето на Барса. Такъв играч е безценен за треньора", допълни Шави. Ето какво каза треньорът за своя тим след ремито със Севиля. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички