Шави: Това поколение е по-добро от поколението на Педро и Бускетс


Шави: Това поколение е по-добро от поколението на Педро и Бускетс
Снимка: Getty Images

2128 0

Треньорът на Барселона Шави Ернандес похвали младите футболисти на каталунците, които донесоха победата над Елче в среща от 18-тия кръг на испанската Ла Лига. Според него растящото поколение е по-добро от това на Серхио Бускетс и Педро.

„Направихме някои неща много добре. Но ни липсваше работоспособостта. Елче не трябваше да бяга или да има преходи. Говорихме за това. Трябваше да направим тактически фалове. С техния гол те се върнаха в мача и след това стана 2:2, като вземем предвид нашата ситуация, това ни се отрази. Феновете също бяха много добри. Това са три фантастични точки. Трябва да се върнем към модела, да възстановим позиционната игра... Надяваме се, че това ще бъде повратна точка. Сами усложнихме мача. Имахме ситуации, от които не се възползвахме. Те оцеляха заради нашите грешки. Не може така. Трябва да имаме повече работа и отговорност, когато печелим. Доволен съм от тези три точки“, каза след срещата младият специалист.

Той не пропусна да каже добри думи и за младите играчи от школата, които взеха участие в мача и донесоха победата: „Те правят разликата, но аз не изпращам съобщение до ветераните така. Буси, Де Йонг, Алба и Тер Стеген оставят кожата си на терена. Възхитен съм от отбора. За да израснеш, трябва да страдаш и да възстановиш модела, който бяхме загубили. Това е нещо, което много ни изненадва. Това поколение е дори по-добро от това на Бускетс и Педро. Ако не съм заложил на повече играчи от дъщерната формация, е защото нормата не го позволява“.

Ето и кое желано попълнение е близо до Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички