Барселона продължава да лети! Качи се на трето място в Ла Лига преди Ел Класико


Барселона продължава да лети! Качи се на трето място в Ла Лига преди Ел Класико
Снимка: Getty Images

7230 0

Испанският гранд Барселона продължава с чудесната си форма в Ла Лига и спечели с разгромното 4:0 у дома срещу Осасуна. По този начин каталунците стъпиха на третото място с 51 точки от 27 мача - 5 пункта по-малко от втория Севиля, който е с двубой повече. Шампионът Атлетико Мадрид пък дебне от четвърта позиция със същия брой точки (51), но и мач повече.

С два гола в днешния мач се отличи Феран Торес. Първият от дузпа (14'), а вторият след асистенция на Усман Дембеле. Това е първият случай, в който испанецът вкарва два гола в един мач от Ла Лига (общо 78 мача).

Усман Дембеле пък вече има пет асистенции в последните му четири мача в шампионата, изравнявайки Алекс Беренгер на върха при играчите с най-много асистенции за сезона към момента. Освен това тези пет са колкото успя да даде в предишните си 45 мача в Ла Лига за Барселона.

Той се отличи в мача с голов пас и към Пиер-Емерик Обамеянг (27'). За бившия нападател на Арсенал това бе пети гол в шест мача в Ла Лига. Третият най-бързо стигнал тази кота от пет гола играч на Барселона в Ла Лига за този век. Пред него са Самуел Ето'о и Златан Ибрахимович с по пет гола в пет мача.

В 75' бе оформен крайният резултат след гол на Рики Пуч. Така вече каталунците пък имат цели 22-ма различни голмайстори през този сезон в шампионата - най-много на брой от който и да е друг отбор в Испания за 21-ви век (Реал бе лидер досега с 21 голмайстори през сезон 2019/20).

За Барселона предстои мач-реванш от осминафиналите в Лига Европа срещу Галатасарай (четвъртък - 17-и март), а след това и голямото дерби срещу Реал Мадрид в шампионата. Ел Класико ще се състои в неделя, 20-и март. След него пък следва паузата за мачовете на националните отбори.

СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Алвеш, Пике, Гарсия, Алба, Педри, Бускетс, Гави, Дембеле, Торес, Обамеянг

Осасуна: Ерера, Коте, Крус, Давид Гарсия, Видал, Мартинес, Торо, Монкайола, Бенито, Рубен Гарсия, Кике Гарсия

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ БАРСЕЛОНА - ОСАСУНА ОТ ЛА ЛИГА?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

14' - 1:0! Домакините откриха резултата след точно изпълнена дузпа от Феран Торес. Испанецът стреля ниско и не остави шансове за намеса на Ерера, откривайки резултата преди да е изминал и четвърт час игра.

21' - 2:0! Торес овладя по забележителен начин доста мощно подаване от Усман Дембеле в наказателното поле. След това си освободи позиция за изстрел и стреля прецизно, за да реализира втория си гол.

27' - 3:0! Дембеле центрира в наказателното поле и намери чудесно Обамеянг, който съвсем леко закачи топката и това бе достатъчно, за да увеличи преднината за своя тим.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Десетина минути след началото на втората част каталунците изпълниха заучено положение след пряк свободен удар. В крайна сметка Жерар Пике бе изведен с отличен пас, завъртя се бързо и стреля по диагонала, успявайки да се разпише. Голът обаче бе отменен заради засада при момента на паса към него.

В 70-ата минута Дембеле за пореден път в мача проби чудесно, а след това стреля силно от наказателното поле, но вратарят на Осасуна се справи и изби в ъглов удар. След неговото изпълнение не се стигна до нищо по-опасно.

75' - 4:0! Рики Пуч стреля от границата на наказателното поле след подаване на Дембеле. Вратарят спаси удара му, но топката се върна в младока, който показа отлична техника на малко пространство и довкара топката в мрежата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Барселона заема 4-ото място във временното класиране с 48 точки от 26 мача. Осасуна пък е на 11-ата позиция с 35 пункта от 27 изиграни двубоя.

Каталунците трябва да имат едно на ум и да мислят само и единствено за тази среща - нито за реванша с Галатасарай в Лига Европа, нито за предстоящото дерби с Реал Мадрид в следващия кръг от Ла Лига, тъй като не са толкова безупречни срещу този съперник.

За последните пет двубоя Барселона има само две победи срещу този опонент, като два мача са завършвали и наравно (зрелищни голови равенства 2:2 и в двата случая), докато един двубой е бил спечелен от Осасуна - с 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички