Шави се скъса да хвали Педри и Дембеле, Барселона чака шанс за първото място в Ла Лига


Шави се скъса да хвали Педри и Дембеле, Барселона чака шанс за първото място в Ла Лига
Снимка: Getty Images

2219 0

Късно снощи Барселона победи Атлетик Билбао с 4:0 на "Камп Ноу", а след последния съдийски сигнал старши треньорът на каталунците Шави Ернандес сравни младата звезда на тима Педри с легендарния Андрес Иниеста и не пропусна да поздрави Усман Дембеле, който влезе на смяна в 67-ата минута, вкара гол и раздаде две асистенции:

"Начинът, по който Педри "чете" играта - страхотно е да го гледаш как играе. Напомня ми много на Андрес Иниеста, не съм виждал много подобни таланти. Тази вечер видяхме и най-добрата версия на Дембеле, която познаваме и на която знаем, че е способен. Той направи разликата в този мач. Мога да го използвам отляво, отдясно, точен е при последния пас, а и вкарва", каза наставникът на пресконференция след мача, а на въпрос дали французинът ще остане в Барса, отговори лаконично: "Това не е въпрос към мен. Винаги съм казвал, че той се държи много професионално".

"Усещането в отбора става все по-добро и по-добро. Тимът тренира много добре и точно затова дойдоха и резултатите. В момента сме четвърти в класирането, ще се опитаме да станем трети, след това втори и ако се отвори възможност - ще се опитаме да станем и първи. Трябва да си реалист, да си скромен и да работиш усърдно всеки ден, нищо повече", допълни Шави.

*Каталунците са на 4-о място в Ла Лига с актив от 45 точки. Трети е Бетис с 46, а пред него е Севиля с 54 пункта и Реал Мадрид с 60! Важно е да се отбележи, че Барселона има мач по-малко от всеки един от трите отбора пред него в класирането!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички