"За всекиго по нещо": Шави разказа с какво са го изненадали тримата нови Обамеянг, Траоре и Торес


"За всекиго по нещо": Шави разказа с какво са го изненадали тримата нови Обамеянг, Траоре и Торес
Снимка: Getty Images

3077 0

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес призна, че януарските трансферни попълнения са оказали много благоприятно въздействие на тима и заяви, че отборът му би бил много по-слаб без тях.

Въпреки добре известните си финансови проблеми, каталунците подписаха с триото от английската Висша лига Адама Траоре, Феран Торес и Пиер-Емерик Обамеянг. Тримата заедно вече се отчетоха с общо 14 гола и асистенции, а Барса няма загуба в шест поредни мача. 

Говорейки пред журналисти преди мача от Ла Лига с Атлетик Билбао, наставникът каза, че не знае какво е щяло да се случи, ако трансферите не са били осъществени:

"Наистина не знам какво би се случило без тях, със сигурност щеше да ни е много по-трудно", каза Шави, който в края на 2021 година страдаше от липсата на много на брой контузени или болни от Ковид-19 футболисти.

Бившият халф на тима разкри и с какво всеки един от тях го е изненадал след пристигането си:

"Представянето на Обамеянг не ме изненадва, защото той вкарва голове през цялата си кариера. Изненадва ме начинът, по-който работи. Адама пък ме изненадва с това какви решения взима на терена, играта му вече е по-зряла. Феран ми изглежда като футболист на друго ниво. Аз лично го поисках, той е забележителен. Играч от световна класа. Може би той ме изненада най-много. Очаквах това от него, но сега мога и да го потвърдя".

*По-рано днес пък се появиха информации, че Барселона може да подсили защитата си с още едно звездно име (четете подробности в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички