Шави преди финала на Барселона срещу Реал Мадрид: Винаги съм искал да играем срещу най-добрите и да ги побеждаваме


Шави преди финала на Барселона срещу Реал Мадрид: Винаги съм искал да играем срещу най-добрите и да ги побеждаваме
Снимка: Getty Images

2246 0

Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, бе доволен от факта, че тимът му ще играе финал за Суперкупата на Испания срещу Реал Мадрид, след като отстрани Реал Бетис след изпълнение на дузпи.

Бившият халф на каталунците обаче не бе доволен от това, че играчите му не са успели да затворят мача по-рано и така да избегнат продълженията и изпълнението на наказателни удари:

"Сблъсъкът срещу Бетис мина през няколко етапа - първо доминирахме изцяло, но не отбелязахме гол. После, когато съперникът изравни, отново тръгнахме напред, но пък Морон вкара изключително попадение. Сами си усложнихме живота! Не се защитавахме толкова добре, колкото срещу Атлетико Мадрид", сподели впечатленията си Шави след последния съдийски сигнал и допълни:

"Трябваше да бъдем по-зрели и да убием интригата с трети гол. След Световното първенство в Катар изпитваме трудности да затваряме мачовете, в които доминираме на терена. Трябва да бъдем критични към себе си и да се подобрим, за да постигнем успехи през тази година".

Относно предстоящата битка с Реал Мадрид в неделя (15 януари, 21:00 часа) Шави заяви: "Това е желан финал и сега ще се опитаме да спечелим трофея. Винаги съм искал да играем срещу най-добрите и да ги побеждаваме. Да, това е трофей и съответно е важен, но той няма да промени целия ни сезон, въпреки че би ни повишил морала и би ни успокоил до края на кампанията. Все пак, ще се опитаме да се борим за всички отличия, без значение какво се случва".

*Още новини за испански футбол четете в SPORTLIVE.BG!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички