Барселона заведе дело срещу Ла Лига


Барселона заведе дело срещу Ла Лига
Снимка: Getty Images

1233 0

Барселона е завела дело срещу Ла Лига за това, че ѝ е попречила да разшири сметката си за заплати с 15%, както могат и 38-те клуба, които гласуваха в полза на влизането на фонда CVC Capital Partners за създаването на LaLiga Impulso, съобщава испанският вестник Marca.

Каталунският клуб предявява претенции, че не може да се конкурира при равни условия с останалите 38 клуба в Професионалната футболна лига, подписали споразумението с CVC през август 2021 г. Другите три, които отказаха да подкрепят проекта, бяха Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Ибиса.

Това споразумение, чрез което Ла лига отстъпи 10,95% от своя бизнес на CVC в замяна на близо 2 милиарда евро, позволи създаването на LaLiga Impulso, което предвижда 70% от средствата, получавани от клубовете всеки сезон, да бъдат инвестирани в инфраструктура. Други 15% трябва да бъдат разпределени за покриване на финансовия дълг, докато останалите 15% могат да бъдат използвани от клубовете за увеличаване на лимита на заплатите.

"Барселона разбира, че в настоящата ситуация не може да се конкурира със същите правила като останалите клубове, що се отнася до финансовите условия за феърплей. Тъй като не можете да увеличите лимита на заплатите на собствения си персонал с този процент и не знае за какъв бюджет или елемент от дохода бихме могли да го направим, ако случаят беше такъв.", твърдят ръководните органи в клуба според приближени.

А ето каква сума бившият капитан на Барса ще осигури на отбора и на неговия най-голям съперник - Реал Мадрид.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички