"Той е на ръба"! След поредната брутална атака, Винисиус напуска Реал Мадрид?


"Той е на ръба"! След поредната брутална атака, Винисиус напуска Реал Мадрид?
Снимка: GettyImages

27140 0

Бразилската суперзвезда на Реал Мадрид - Винисиус Жуниор, е готов на крайни действия, за да осигури собственото си благоденствие. Крилото беше обект на нова гнусна атака по време на загубата с 0:1 от Валенсия на "Местая". Стотици пяха "маймуна, маймуна" срещу Винисиус, а още повече скандираха "Винисиус, умри". 

За капак, бразилецът беше изгонен от игра при спречкване между редица играчи, докато Уго Дуро, който се опита да го одуши, дори не бе официално предупреден въпреки намесата на VAR. 

Докато част от стадиона пееше "Винисиус, умри" - рефрен, който звучно огласи и шампионския парад на Барселона, камерите се спряха на лицето на играча, който бе видимо разстроен и не успяваше да скрие сълзите си. 

Мигновено след двубоя пък излезе информация от лагера на Вини, на която не се обърна особено внимание. 

"Той е на ръба" - Винисиус обмисля да напусне Реал Мадрид? 

Според информация на ESPN в Бразилия, звездата на отбора е "на ръба" и, въпреки че на този етап не е взел решение да напусне Реал Мадрид, не е далеч моментът, в който ще предприеме тази стъпка, ако ситуацията в Испания не се промени. 

Само през този сезон има 10 случая на расистки обиди към Винисиус от фенове (а дори от играчи, които не бяха наказани в последствие). И самият той, макар и доста завоалирано, даде да се разбере, че ситуацията е достигнала своя пик. 

В публикация в своите социални мрежи, Винисиус нападна испанската Ла Лига, ръководството на шампионата и всички расисти в Испания. И завърши по следния начин: "Аз съм силен и ще продължа да се боря срещу расизма, дори да съм далеч от тук". 

Анчелоти беше бесен след отношението, демонстрирано към Винисиус

Засега няма пряка опасност Винисиус да напусне 

В Реал Мадрид предприеха адекватни мерки след поредната атака срещу Винисиус, като са насочили усилията си към главния прокурор в Испания. В същото време Фабрицио Романо - един от най-реномираните журналисти в света на футбола, заяви в собствена публикация, че съвсем наскоро Вини е подписал дългосрочен договор с Реал и не мисли да напусне, поне към настоящия момент. 

Ситуацията обаче е флуидна. 22-годишният ас на Реал не е доволен от случващото се в Испания. И, ако не бъдат взети мерки от всички страни, твърде вероятно Винисиус да не завърши кариерата си в Мадрид, въпреки че многократно е заявявал, че иска да достигне статут на легенда на "Бернабеу". 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Агентът на Винисиус: Ако напусне Реал, Вини ще играе в... 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички