Монако "нашамари" Барселона с голяма разлика и грабна бронза в Евролигата (ВИДЕО)


Монако "нашамари" Барселона с голяма разлика и грабна бронза в Евролигата (ВИДЕО)
Снимка: euroleaguebasketball.net

1240 0

Баскетболният Монако се наложи над Барселона със 78:66 в малкия финал за бронзовите медали в Евролигата. По този начин отборът на Саша Обрадович, който е абсолютен дебютант в турнира, се прибира във Франция с утешителната награда.

Добрата игра в защита на Монако бе основната причина, поради която монегаските водеха на почивката с 44-28. Доминацията на монегаските през последните две четвърти продължи и те заслужиха своя успех.

Французинът Матю Стразел се отчете с 14 пункта за Монако, а по 10 добавиха Ели Окобо и Алфа Диало. Бившият баскетболист на Бруклин Нетс Майк Джеймс пък игра малко над 6 минути и реализира едва 3 точки. Като цяло монегаските вкараха 63.6% от стрелбите си и записаха 72.2% успеваемост от наказателната линия.

Голямата звезда на каталунците Никола Миротич бе най-резултатен за испанския гранд. Той се отличи с 15 пункта, а Алекс Абринас добави девет. Чисто физически Барса изглеждаше по-изтощен и позволи на атлетичните състезатели на монегаските да наложат доминация на паркета в Каунас.

След броени минути пък на "Жалгирио Арена" ще излезе и Александър Везенков, който, заедно с тима на Олимпиакос, ще се бори с Реал Мадрид за златото. Може да проследите финала Олимпиакос - Реал Мадрид НА ЖИВО в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички