Шави осигурява шампионско "дежа вю" на Роберт Левандовски в Барселона


Шави осигурява шампионско "дежа вю" на Роберт Левандовски в Барселона
Снимка: Getty Images

2669 0

Барселона анонсира в понеделник по обяд официалното привличане на Илкай Гюндоган в шампиона на Испания. Той акостира броени седмици след триумфа в Шампионска лига с Манчестър Сити и общо требъла, който постигнаха "гражданите".

По този начин "Блаугранас" след цели 10 години събира отново в един отбор бившите съотборници от Борусия Дортмунд - Роберт Левандовски и Илкай Гюндоган. Те бяха част от "жълто-черните" в рамките на три сезона преди полякът да се присъедини към Байерн Мюнхен.

Новата комбина между германец и поляк

В понеделник следобед каталунското издание Sport съобщава, че Шави е подготвил изключително удобни позиции за старите познайници. Специалистът е решил да постави германският полузащитник близо зад поляка, който остави силни впечатления през изминалия сезон на върха на атаката.

Двамата имат цели 77 двубоя заедно в Борусия Дортмунд. Активът от тях е 50 победи, 14 ремита и 13 поражения. Любопитно е да се отбележи, че само в един двубой двамата взаимодействат за попадение.

Това се случва в края на 2012 г., когато в двубой от Бундеслигата Борусия печели с 3:1 при визитата си на Хофенхайм, а Гюндоган асистира на Левандовски за едно от попаденията.

Вижте всичко около трансфера на Илкай Гюндоган в Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички