С клауза за откупуване от 1 млрд. евро и една въпросителна Барселона договори бразилски тийнейджър


С клауза за откупуване от 1 млрд. евро и една въпросителна Барселона договори бразилски тийнейджър
Снимка: Getty Images

2590 0

По всичко изглежда, че от Барселона са сключили сделка за бразилския тийнейджър Витор Роке и може да се окаже, че сделката ще бъде обявена тази седмица.

18-годишният нападател ще получи шестгодишен договор, който ще го задържи в Барселона до 2029 г., според Mundo deportivo. Изданието допълва, че споразумението може да бъде официализирано през следващите дни. Първоначално заплатата му няма да надвишава 3 милиона евро, а освобождаващата клауза ще е за 1 млрд. евро.

Една е въпросителната около трансфера

Смята се, че сделката е на стойност 35 милиона евро плюс допълнителни 10 милиона евро, които Барселона ще плати на вноски, но все още има няколко променливи условия в сделката. Големият въпрос е дали ще се присъедини към клуба сега или през януари.

Ако Барселона успее достатъчно да ограничи заплатите си, тогава той ще пристигне в клуба това лято, но ако това не се случи, тогава Роке ще пристигне през януари.Атлетико Паранензе предпочита той да остане до януари, но искат да знаят по един или друг начин дали е планирано за сега или през зимния прозорец.

Така ще могат да реагират и да го заменят преди крайния срок за трансфер на 30 юли в Бразилия. Ако Роке пристигне сега, това ще направи прехода за тийнейджъра много по-лесен. Днес пък най-сетне бе официално обявен трансферът на Илкай Гюндоган в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички