На загуба от 26 млн. евро Барселона очаква с нетърпение да се раздели с Клемент Ленгле


На загуба от 26 млн. евро Барселона очаква с нетърпение да се раздели с Клемент Ленгле
Снимка: Getty Images

2928 0

През следващите дни Барселона ще активира отново усилията си да финализира напусканията на играчите, които са били под наем през миналия сезон, за да помогне за деблокирането на висящите трансферни операции. А името на Клемент Ленгле е отбелязано в червено.

Ленгле възроди кариерата си във Висшата лига през последната година. Въпреки че Тотнъм имаше посредствен сезон, френският защитник беше на високо ниво и всъщност е един от малкото членове на отбора, които избягаха от критиките. Има 35 мача (2718 минути, 1 гол и 2 асистенции).

Изненадващото съобщение от Тотнъм

По всичко изглеждаше, че "шпорите" ще заложат на него и ще приключат подписването му, но за момента английският клуб предизвика изненада с изявление, в което обяви завръщането на Ленглет в Барселона. "Блауграна" обаче разчитат на трансфера на Ленгле, тъй като той не влиза в плановете на Шави Ернандес. Намерението е неговото напускане да бъде икономическа инжекция, която ще помогне за допълване на балансите за наскоро приключилата кампания и по този начин ще отвори вратата за започване на нови сделки.

От Барса тълкуват реакцията на Тотнъм като стратегия за намаляване на исканията си, които бяха около 15 милиона евро. Контраофертата на лондонския клуб беше около пет милиона на масата и надеждата на Жоан Лапорта и борда е, че операцията ще бъде приключена при средната точка от десет милиона. Всъщност това е пазарната оценка, която му е поставил специализираният сайт "Transfermarkt".

Ленгле пристигна в Барса през сезон 2018/19 от Севиля за 36 милиона евро и представянето му постепенно се влошаваше. Така клубът и играчът решиха да потърсят сделка под наем. Сега целта е постоянното му преместване, както в случаите на Самуел Умтити, Сергиньо Дест и Коладо. Съвсем скоро пък се очаква да бъде обявен официално и трансферът на Илкай Гюндоган в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички